Tot un món per a nenes i nens

Aquests dies passem moltes més hores a casa amb els nostre fills i filles, que viuen aquesta situació d’una manera molt especial. Estem davant d’una experiència inèdita i no existeix un manual que ens doni les claus per a poder mantenir de la millor manera les rutines i les relacions familiars. Tot i això, us volem oferir alguns consells i pautes a seguir, que haureu d’adaptar a la situació de cada família i al caràcter de petits i grans. També trobareu tot un ventall d’activitats lúdiques i educatives per fer amb els infants sense sortir de casa.

Explicar la realitat

Hem de tenir clar que la manera com s’explica una situació especial és més important que el propi missatge que transmetem. Cal evitar mostrar nerviosisme i angoixa i explicar la realitat amb un llenguatge comprensible a l’edat. És important que reduïm la incertesa i transmetre les pautes de comportament i de prevenció davant el risc de contagi, però amb tranquil·litat.

Decàleg per a infants

Mantenir un horari

És molt recomanable establir un horari amb les activitats de cada dia. A la nit podem fer un resum del que tenim previst pel dia següent, i aprofitar per preparar el material que necessitarem l’endemà. A les xarxes socials podeu trobar exemples orientatius com el que us mostrem a continuació, i que heu d’adaptar a la situació de cada família.

HORARI

9h Aixecar-se, vestir-se i esmorzar

10h Activitats de l’escola

11h Descans per esmorzar (fruita)

12h Neteja

13h Dinar

14h Descans

15h Oci (Manualitats, etc)

16h Activitat física (Ball, ioga, etc)

17h Berenar

18h Joc lliure

19h Recollir i cuinar

20h Banys

21h Sopar i a dormir

Aprendre i divertir-se

Us proposem tot un seguit d’activitats educatives, d’oci i d’entreteniment pensades especialment per als infants i per a tota la família. Són propostes que estan a la vostra disposició a Internet com ara, pel·lícules, sèries, manualitats o jocs educatius i que poden ajudar a passar d’una manera més lúdica aquests dies.

Educació

S’han de dedicar unes hores al dia per no perdre el que s’ha après a l’escola i mantenir la ment ocupada. Mireu la pàgina web de la vostra escola, segur que teniu recomanacions per fer aquests dies.

Aquí teniu algunes propostes interessants:

Jocs educatius

Matemàtiques

Matemàtiques / recursos per a famílies

Matemàtiques

Història

Llengua

Llengua catalana

Llengua catalana

Llengua / Animalmania

Llengua castellana

Llengua catalana

Anglès

Manualitats

Pinterest

Mandales per imprimir

A Instagram podeu buscar “nebulae_desenvolupament”. Cada dia penja activitats per fer amb material bàsic.

Passatemps

Sudokus

Sopes de lletres

Cuina

Buscar receptes senzilles de cuina per fer amb nens i nenes és una bona idea. S’han d’elaborar amb ingredients senzills que tinguem a casa. Generalment els encanta participar a la cuina i més si després tota la família mengem els plats que hagin fet.

Música

Buscar cançons per ballar és una activitat divertida, que a més en ajuda a fer exercici físic. També podeu buscar tutorials per aprendre a tocar algun instrument (guitarra, òrgan, flauta, etc), si en teniu a casa.

Repassar notes musicals

A més, hi ha moltes iniciatives a les xarxes socials per veure concerts des de casa, com ara #yomequedoencasafestival

Teatre i Museus

Per gaudir del teatre des de casa (contrasenya:aliciameravellesmusical)

Podeu seguir a Instagram “Viu el Teatre”

Molts del grans museus del món ofereixen aquest dies visites virtuals a les seves exposicions.

Videojocs i noves tecnologies

Reservar una estona per a que juguin amb consoles, tauletes o mòbils també és una opció, tot i que no s’ha d’abusar i s’han de marcar els temps. S’ha d’entendre que en aquesta situació tothom necessita moments per fer alguna activitat lliure.

Activitat física

Sempre que sigui possible és fonamental realitzar alguna activitat física, ja que, tot i estar en casa, ens hem de moure per tal que el nostre cos i la nostre ment s’oxigenin.

Aquí teniu algunes opcions:

Fer ioga a casa

A Instagram: #entrenaconlospeques

70 idees per jugar amb infants a casa…

I per finalitzar, aquí teniu les 70 idees fàcils per jugar amb nens i nenes dins de casa que ens proposen des del web Estación Bambalina