Veure la natura és també viure-la

Terrassa és una ciutat situada en un territori travessat per desenes de rieres i torrents, presidit sempre per una gran muntanya… La natura, els boscos i la muntanya són part essencial del paissatge terrassenc, però la ciutat no sempre ens deixa veure’l. Per això ens agrada tant sortir, ni que només sigui de tant en tant, a gaudir-ne. Ara no podem fer-ho físicament, però això ni significa que no sigui possible gaudir-ne.

Hi ha moltes maneres de fer-ho. Una d’elles, aprofitar que durant aquests dies, diferents entitats i institucions ens ofereixen la possibilitat de visitar i conèixer espais naturals de casa nostra i d’arreu del món.

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ens ofereix la possibilitat de fer visionar continguts audiovisuals relacionats amb el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac i amb a la resta de Parcs Naturals de la xarxa. També podem aprofitar per saber més coses sobre l’Anella Verda de Terrassa, per exemple: és una de les claus del model de ciutat que Terrassa està dibuixant per construir un futur millor, el futur de la “revolució verda”… O endisar-nos en l’apassionant món de l’anellament d’aus o l’àliga cuabarrada, recórrer serres i corriols, pujar muntanyes, descobrir antigues masies, camins… Retrobar-nos amb les nostres arrels.

També la Generalitat de Catalunya posa al nostre abast un seguit de visites virtuals, a través de vídeos i fotografíes que ens conviden a recórrer indrets molt especials, autèntics tresors: alguns dels racons més emblemàtics dels espais protegits del país. 

I si volem anar una mica més enllà, el Centre Excursionista de Terrassa ens ofereix diferents propostes cinematogràfiques relacionades amb el muntanyisme, l’escalada, l’esquí o el senderisme. Un seguit de pel·lícules, documentals i reportatges que tenen la natura i la muntanya com a grans protagonistes.