Celebrem una diada virtual i diferent!

Quin llibre regalaries aquest Sant Jordi?

Si ja ho has pensat, respon a la pregunta “Quin llibre regalaries aquest Sant Jordi?”al perfil de twitter @bctxarxa. Es recolliran totes les respostes i, en la mesura que sigui possible, les biblioteques municipals compraran aquests llibres en establiments de Terrassa, per donar suport a l’economia local i així passaran a formar part del fons de la bct xarxa. A més, cada un dels títols durà un petit distintiu amb el nom de la persona que va suggerir la seva adquisició. Si vols més informació consulta: www.terrassa.cat/biblioteques

Dona una ullada als llibres que els autors i autores de Terrassa han publicat el 2019

Aquest any, l’Ajuntament de Terrassa i Òmnium Cultural han preparat un presentació telemàtica a les xarxes i a web de les obres literàries escrites en català d’autors i autores locals durant el 2019.

Podeu trobar totes les obres escrites al llarg del 2019 i publicades en qualsevol llengua a www.terrassa.cat/informacio-terrassenca. I seguir un fil al perfil de twitter @omniumterrassa on cada un dels autors i autores f una breu presentació de la seva publicació.

I si sou seguidors de la novel·la negra, podeu trobar les últimes adquisicions fetes per les biblioteques municipals aquí i aquí.

Demana el teu llibre de Sant Jordi a les llibreries de Terrassa

Aquest Sant Jordi, les llibreries no podran obrir les portes, però si vols regalar un llibre, alguns establiments t’ofereixen comprar-los per internet amb entrega a domicili i també n’hi ha d’altres que et permeten fer encàrrecs o reservar-los on line i recollir-los un cop finalitzat l’actual període d’alarma per tornar a celebrar-lo!

Aquí teniu l’enllaç per als vostres llibres!

La llibreria L’orella verda ens ofereix cada dia un conte a les 6 de la tarda. Per Sant Jordi també! Busqueu al seu instagram @lorellaverda i escolteu-lo!

El dia de Sant Jordi es publiquen les bases del Premi de Poesia Marta Pessarrodona

Si tens entre 16 i 30 anys i vols presentar la teva obra, mira el web www.elixir.cat. A partir del 23 d’abril es publicaran les bases del premi en homenatge a la poeta, narradora i crítica literària terrassenca, que impulsa Elixir Poètic amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa. Recorda que hi ha dues modalitats: poesia escrita i videopoesia.

Per Sant Jordi, penja un dibuix ben maco al balcó!

Agafa un paper, un cartró o un llençol i fes un dibuix amb motius de Sant Jordi. Tria el que més t’agradi: una rosa, una princesa, un drac o el mateix cavaller Sant Jordi! Quan l’acabis, penja’l al balcó, a la terrassa o en una finestra, on prefereixis perquè tothom vegi la teva obra. Així, entre tots i totes celebrarem la diada de Sant Jordi d’una forma ben divertida. Al web terrassa.cat/sant-jordi trobaràs un llibret de dibuixos per pintar que et serviran d’inspiració!

Per Sant Jordi, omplim les xarxes de roses i llibres

Aquesta diada de Sant Jordi no ens podem quedar sense rosa. Envieu-nos la vostra rosa virtual dibuixada o fotografiada i dedicada al facebook i instagram @ajterrassa i les publicarem. Si també ens vols aconsellar algun llibre, envia’ns el teu consell i el compartirem. Volem omplir les xarxes de roses i llibres. Encara que enguany el Sant Jordi serà diferent des de l’Ajuntament de Terrassa es vol donar suport al gremi de floristes i llibreters emplaçant-nos a celebrar aquest dia quan els desconfinament ens ho permeti. Mentrestant pinteu, dibuixeu, fabriqueu roses i us les compartirem per les xarxes socials!

Trieu la rosa que vulgueu i envieu-la a les persones estimades

L’Ajuntament ha dissenyat diferents models de roses, perquè aquest Sant Jordi, els terrassencs i terrassenques les enviïn a qui més estimen. Són roses boniques, alegres i divertides, pensant en totes i tots i per a totes les edats. Cliqueu aquí i descobriu-les! 

Voleu fer una rosa de Sant Jordi?

Doncs aquí teniu algunes idees per fer-la i passar una estona divertida, mentre apreneu noves tècniques I aconseguiu un resultat sorprenent que us encantarà. Tots els materials que necessiteu els teniu casa.

Aquí teniu els passos per fer una rosa per a Sant Jordi amb paper.

També podeu fer una rosa amb oueres

O també amb paper, però amb la tècnica japonesa de l’origami.

I encara més, des del Grup de Recerca, Cervell, Cognició i Conducta del CST en el marc del programa T’Activa, Terrassa Activa i Saludable, ens conviden a fer la rosa de Sant Jordi des de casa. No et perdis aquesta càpsula!


I ara us presentem tot un seguit d’activitats que ens proposen entitats de persones amb capacitats diverses.

#SantJordiProdis: fes-te una foto i puja-la a les xarxes!

Des de les Llars residència de Prodis s’estan fent cartes, dibuixos, poemes, etc. per poder enviar a l’Hospital de Terrassa i que la gent que està ingressada pugui passar un Sant Jordi ple d’art i cultura. També fan una crida a la ciutadania a fer-se una foto amb alguna cosa que els recordi a Sant Jordi, com ara una rosa, i pujar-la a les xarxes socials amb el hashtag #SantJordiProdis!

Pinta un dibuix, però no utilitzis les mans!

L’equip de voluntariat inclusiu d’ECOM convida a celebrar aquest Sant Jordi diferent, pintant d’una manera diferent: sense utilitzar les mans, utilitzant o bé la boca o bé el peu.  

Quan tinguis el dibuix, puja una foto a les xarxes amb el hashtag #UnSantJordiDiferent o envia un correu a voluntariat@ecom.cat. L’objectiu d’aquesta activitat és aprendre que, de vegades, no podem fer les coses com estem acostumats, però no per aquest motiu hem de deixar de fer-les. Les persones amb discapacitat es troben sovint amb aquesta realitat i, amb adaptacions, poden fer tot allò que vulguin fer.

La Diada de les Escoles Bressol

Les escoles bressol ens convidan a celebrar Sant Jordi tot jugant a cantar cançons, explicar contes i regalar roses. Una bonica manera de compartir la diada amb els menuts i menudes de la casa i aprendre a través de la cultura i el joc.

La casona: roses, cançons i contes

Les educadores de l’escola bressol La Casona han preparat un seguit d’activitats online perquè els nens i nenes de 0 a 3 anys celebrin el Sant Jordi a casa seva. Han gravat uns videos on ensenyen als infants a fer una rosa de Sant Jordi amb materials que tenien casa i animen a les famílies a fer-les també amb la il·lusió que aquestes roses les regalin a les persones estimades quan acabi el confinament. Podeu veure els videos a (https://youtu.be/5FqreBYzHH0) i engrescar-vos vosaltres a fer-ne una! També han gravat en aquest video (https://youtu.be/nWnWrW6WKlM ) les cançons que canten a classe i un conte molt especial que encanta als infants, «De què fa la lluna?». (https://youtu.be/FJAnuo4JRhI ) Una idea molt bonica en la que han participat totes les educadores i la cuinera de l’escola.

L’Esquitx: el cavaller Jordi

Si voleu conèixer una versió diferent del conte del cavaller Jordi, l’escola bressol L’Esquitx us la ofereix en aquest video https://youtu.be/gJGsn6a9Cic . Gaudiu del conte amb els vostres fills i filles i animeu-los a que deixin volar la imaginació provant de dibuixar els personatges principals!

Moisès: contes sobre l’amistat, el respecte, la igualtat…

L’escola bressol Moisès fa una proposta de llibres de contes per llegir amb els nostres fills i filles aquest Sant Jordi que, a més d’ajudar a desenvolupar el llenguatge i de compartir uns bons moments, els transmetran valors molt importants.

L´Elmer , David Mckee, Edició 2013. (Respecte, amistad, celebració de les diferències).

Lola la super heroïna, Gema Otero, Edició 2013. (Igualtat, respecte).

La meva amiga la foscor, Ella Burfoot, Edició 2008. (Treballar pors i ombres).

Visca les ungles de colors, Alicia Acosta, Edició 2018. (Emocions, respecte).

Tinc un volcà, Miriam Tirado, Edició 2018. (Controlar la ràbia, reconèixer emocions).

Monstre de colors, Anna Llenas, Edició 2016. (Treballar emocions).

Cargol treu banya, Ed. Barcanova, Edició 2014. (Amistad).

Celebrem Sant Jordi, Maria Espluga, Edició 2012.

De quin color és un petó, Rocio Bonilla, Edició 2015. (Imaginació, emocions).

El cargol i l’herba de poniol, Núria Font, Edició 2005. (La col.laboració i el compartir).

Bèsties i foc en el conte del Bitxo del Torrent Mitger

La Colla terrassenca el Bitxo del Torrent Mitger celebra aquest 2020 el seu 35é aniversari. El Bitxo i la colla segueixen a casa, però volen compartir amb nosaltres un conte per comemmorar la diada de Sant Jordi i també el seu aniversari. Una història basada en la llegenda del Bitxo i que ha comptat amb la participació de la colla. Si us agraden les bèsties i el foc, aquest és el vostre conte! Salut i foc! Podeu llegir-lo aquí i aquí.

L’escola El Pi ens desitja una bona diada de Sant Jordi

Els alumnes i les alumnes de l’escola ens animen a celebrar la diada amb roses, llibres i manualitats!

Escola La Llar: un munt de llibres

Des del centre ens proposen tot un seguit de llibres interessants per a llegir i regalar.