“Big band virtual confinada” per celebrar el Dia Internacional del jazz!

Terrassa, com a referent nacional i internacional dins el món del jazz i com a Ciutat Creativa del Cinema de la UNESCO es suma a la commemoració del Dia Internacional del Jazz. I ho fa juntament amb Llíria, ciutat Creativa de la Música, amb la que ha impulsat un projecte audiovisual de “big band virtual confinada”, amb músics de tot el món i amb el qual s’ha elaborat un vídeo commemoratiu del Dia Internacional del Jazz i també d’homenatge a tots els treballadors i treballadores que tenen cura de nosaltres i que lluiten des de la primera línia per combatre l’actual crisi sanitària.

En aquest projecte també han participat set ciutats creatives més d’arreu del món. Un treball conjunt en el que músics de primer nivell de Ciutats Creatives UNESCO fan una interpretació virtual del tema “Work Song” de Nat Adderley.

Des de la ciutat de Llíria s’ha creat la base musical del vídeo i Terrassa s’ha encarregat de la producció audiovisual. Un repte conjunt amb el que s’ha aconseguit un extraordinari resultat en forma de vídeo musical.  

A més de Terrassa i Llíria, en aquest projecte han participat 5 països més (Estats Units, Jamaica, Cap Verd, la República Txeca i Portugal)

El trombonista Joan Humet representa Terrassa en aquest treball, en el qual està acompanyat des de Llíria per Alfred Montesinos (guitarra), Pau Viguer (pianista), Jaume López (baixista) i Edu Olmedo (bateria) juntament amb un cor format per la vocalista Sarah Raabe i el pianista Fran Acàmer.

El saxofonista Javier Ortí i Rafa M. Guillén amb el trombó posen la música des de Sevilla. La representació internacional la conformen: Clint Ashlock (trompeta), Alvis Reid (baix), Tomás Longo (Vibràfon), Radim Hanousek (saxo), Carlos Matos (piano) i Hernani Almeida (guitarra)

La UNESCO va designar el 30 d’abril com a Dia Internacional del Jazz amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania a l’entorn de les virtuts d’aquest estil musical com a eina educativa i motor de pau, unitat, diàleg i cooperació entre els pobles.