#ViuLaFiraModernista!

La Fira Modernista de Terrassa no es rendeix al coronavirus i s’ha reinventat per tal que la ciutadania pugui viure, a través de les xarxes socials, una edició virtual del que ha esdevingt la gran festa del modernisme a Catalunya. Gràcies a les xarxes i a la creativitat i ganes de tothom qui hi vulgui participar, Terrassa gaudirà d’un tastet de modernisme i de festa per animar uns dies que esperem que formin part de la recta final d’aquesta fase de confinament.

Als carrers, òbviament, aquest any no hi veurem la gentada d’altres edicions, però esperem que a les xarxes socials hi hagi molt moviment. En qualsevol cas, no deixem de recordar-ho: cal complir amb rigor les normes de passeig i exercici, cal mantenir sempre la distància física entre persones, utilitzar mascareta quan sortim de casa i rentar-nos sovint les mans amb aigua i sabó.

Un gran nombre d’associacions i altres institucions s’han sumat ja a aquesta iniciativa i crearan i compartiran diferents continguts relacionats amb la temàtica modernista durant aquest cap de setmana. 

Te’n recordes d’aquella Fira Modernista?

Doncs vinga, totes i tots compartim els nostres records! A partir de divendres 8 de maig es convida a tothom  a compartir imatges, vídeos o records d’altres edicions de la Fira. 

Omplim les xarxes d’ambient modernista!

Una proposta orientada a recrear l’ambient i tots els detalls de la Terrassa de principis de segle XX:  pengem a les xarxes receptes de plats d’època, fotografies amb vestuari modernista, objectes, personatges, pintura, música o qualsevol altra activitat relacionada amb la Fira i amb el modernisme. Unes propostes que cal compartir mitjançant les etiquetes #FiraModernistaTrs, #TerrassaTurisme i #ViuLaFiraModernista. 

El paisatge de la Terrassa modernista, foto a foto 

També es convida a participar de la VIII edició del concurs d’instagram #firamodernistatrs2020. Aprofitant les franges horàries establertes, i respectant sempre les normes de seguretat, prevenció  i protecció, tothom pot participar amb fotografies d’elements del patrimoni modernista o imatges relacionades amb el modernisme i la Fira i compartir-los a Instagram amb l’etiqueta #firamodernistatrs2020. Es podrà participar fins el proper 17 de maig i la relació d’imatges premiades es publicarà a finals de maig als perfils @firamodernistadeterrassa i @terrassaturisme. Recordeu que participar tindrà premis en forma de Lot de productes del @mercatindependenciaterrassa, lot de productes de @refrescossanmy o lot de productes de @TerrassaTurisme i samarreta viatgera de @samarretes

Les ciutats convidades

També es comptarà amb la participació d’algunes de les ciutats modernistes que estaven convidades a la Fira d’aquest any: durant tot el cap de setmana publicaran material sobre la seva presència a la Fira de Terrassa i al voltant de les festes o el patrimoni modernista que podem trobar en aquestes poblacions.

Visites virtuals, música, artesania, gastronomia…

A més, i al llarg de tot el cap de setmana, es podrà gaudir, entre d’altres activitats, de visites virtuals a alguns dels elements patrimonials més importants de la ciutat. També hi haurà actuacions musicals i altres propostes culturals organitzades per entitats i associacions que es podran seguir a través de les xarxes socials així com altres accions relacionades amb l’artesania o la gastronomia. 

Per participar a les diferents activitats programades cal etiquetar les publicacions amb #ViuLaFiraModernista #FiraModernistaTrs #TerrassaTurisme. Trobareu tota la informació als perfils de xarxes socials de l’Ajuntament de Terrassa, de @firamodernistadeterrassa i @terrassaturisme.