Dia Internacional dels Museus: participa en l’Art Challenge!

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus i el Museu de Terrassa ens proposa un repte divertit i diferent: recrear des de casa una de les obres que formen part del fons del museu. Podeu inspirar-vos buscant informació sobre les obres al web www.terrassa.cat/museu. Un cop feta, envieu la vostra recreació a museudeterrassa@terrassa.cat. Posteriorment es farà una selecció de les propostes més interessants i originals i es publicaran a les xarxes socials.

Així que ja ho sabeu! Animeu-vos a participar i seguiu amb atenció els perfils del Museu de Terrassa a facebook.com/museudeterrassa i instagram @museudeterrassa.

La “Joia del Museu”

A més, com ja es tradicional en aquesta data, el Museu de Terrassa ens mostra una peça del seu fons. En aquesta ocasió el protagonisme el té el Banc de l’Estació del Nord de Terrassa: un banc de fusta i metall que estava situat a l’antiga andana de l’Estació del Nord de Terrassa i que va ser testimoni dels diferents processos migratoris que ha viscut la nostra ciutat.

I no us perdeu l’última entrega del “Museu confitat” per conèixer què s’amaga darrera els més de 25.000 objectes que es conserven al Museu de Terrassa i la importància de la seva conservació, a través de les explicacions del seu director, Domènec Ferran, a les xarxes del Museu de Terrassa.

Una memòria col·lectiva sobre la Covid-19

És una campanya per recollir materials que ajudin a donar testimoni del període històric que estem vivint. Pots aportar cartells, dibuixos, guants, màscares, bates o altres objectes similars que t’han acompanyat durant el confinament. La campanya està impulsada per la Xarxa de Museus d’Història i Monuments i la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya. Un cop finalitzada, es posarà en comú tot el material recollit pels diferents museus i es desenvoluparà un projecte divulgatiu que permetrà interpretar l’impacte de la pandèmia des del punt de vista sanitari, social, econòmic i cultural i passarà a formar part del patrimoni de les properes generacions. Si vols col·laborar, envia un correu a museudeterrassa@terrassa.cat adjuntant una imatge de l’objecte que vols donar. La pots seguir per xarxes socials amb l’etiqueta #memoriespandemia.