La llengua de signes a Catalunya està d’aniversari!

Sabies que la llengua de signes és una de les llengües oficials a Catalunya? Una llengua plena, viva i amb una gramàtica i un lèxic propi que utilitzen prop de 20.000 persones. El 2020 es compleixen 10 anys de l’aprovació de la Llei que ho va fer possible i per celebrar-ho us proposem un seguit d’activitats perquè conegueu millor la comunitat sorda i la llengua de signes, i que van des del cinema a la música, passant per la informació o l’aprenentatge i que us convidem a conèixer mitjançant aquest enllaç: https://www.terrassa.cat/lsc.

Aquesta és només una petita mostra de continguts a la que també podem sumar algunes de les iniciatives impulsades per l’Ajuntament de Terrassa com l’audio-signo-guia de turisme accessible que ens permet conèixer la Terrassa modernista o fer una visita virtual a la Masia Freixa https://visitaterrassa.cat/audio-signo-guia/ o el resum de notícies en llengua de signes que cada cap de setmana ens ofereix Canal Terrassa.

Tot i que encara queda molta feina per fer i un llarg camí per recórrer, és cert que en els darrers anys s’ha avançat i treballat molt en favor de la integració, la igualtat i l’adaptació de continguts per els col·lectius amb capacitats diverses.