Masia Freixa de Terrassa

La Masia Freixa: una joia del modernisme català

La Masia Freixa va ser concebuda, originàriament l’any 1899, com una quadra industrial que formava part de la fàbrica tèxtil que l’empresa Freixa i Sans va decidir construir en una zona apartada, llavors del centre de la ciutat. 

Finalment, entre els anys 1905 i 1910, l’edifici es va transformar en la residència familiar de Josep Freixa mitjançant la reforma realitzada per l’arquitecte Lluís Muncunill. La seva teulada amb estructura de voltes de maó pla o els arcs parabòlics d’inspiració gaudiniana van passar a formar part del paisatge de Terrassa. 

La Masia Freixa va ser la residència de la família Freixa fins que l’Ajuntament de Terrassa compra la finca l’any 1958, i un any més tard els seus jardins d’estil romàntic, dissenyats pel pintor Rafael Benet i Vancells, es van convertir en el primer parc públic de la ciutat.

La Masia Freixa fou durant alguns anys la seu del Conservatori de Música de Terrassa. Des de l’any 2006 acull el Servei Municipal de Turisme i la Sindicatura Municipal de Greuges, i és la seu de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya. 

Fes una visita virtual a la Masia Freixa, escolta l’audioguia i molt més!

Informació i visites:
https://visitaterrassa.cat/masia-freixa-2/
Audioguia:
https://visitaterrassa.cat/audioguia/
Patrimoni modernista de Terrassa:
https://visitaterrassa.cat/blog/passeja-virtualment-pel-nostre-patrimoni-modernista/

I recorda que a l’Oficina de Turisme pots trobar la guia de la visita a la Masia Freixa, també disponible en Lectura Fàcil. 

Vols descobrir més coses sobre un dels edificis més emblemàtics i singulars de Terrassa?
Dona un cop d’ull a: www.visitaterrassa.cat i https://visitaterrassa.cat/audio-signo-guia/