Flamenc i música urbana, aquest diumenge al pati de la Nova Jazz Cava amb Queralt Lahoz

La Jove cantant Queralt Lahoz inaugura aquest diumenge 28 de juny, a les 20 h, els directes del cicle Terrassa Música Moderna (TMM) al pati exterior de la Nova Jazz Cava. 

Queralt Lahoz va néixer a Santa Coloma de Gramenet, on va emigrar gran part de la seva família de Granada. Ella va aprendre a parlar cantant a l’oïda de la seva àvia Maria, que li demanava que cantés coples, flamenc i boleros a casa, on sempre hi havia la ràdio sonant.

Va deixar els estudis de criminologia per dedicar-se a la música i després d’un llarg recorregut com a cantaora, el passat 22 de novembre va presentar 1917, el seu primer EP amb 5 cançons que viatgen entre el flamenc i els sons més urbans.  Amb 1917,  Queralt desafia els convencionalismes dels dos estils mare, amb una veu capaç de transmetre la força i la delicadesa pròpia d’una supervivent. Els seus temes representen un pont entre passat, present i futur i canalitzen influències com les de La Mala Rodríguez, Gata Cattana, Erykah Badu o Jorja Smith.

L’actuació de Queralt Lahoz és la primera del cicle TMM que inclou els directes de Viarnès, b1n0 + nara is neus, Lu Rois, Núria Graham, Carla i Seward + Myôboku. Són concerts en espais singulars a l’aire lliure com el Pati de la Nova Jazz Cava, la Seu d’Ègara, el Castell Cartoixa de Vallparadís o la Casa Museu Alegre de Sagrera.

Els concerts del TMM s’emmarquen dins de la programació Fem Estiu que podeu consultar a: https://www.terrassa.cat/fem-estiu

Concert de Queralt Lahoz

Queralt Lahoz – Línea 18 (Videoclip oficial)