Aquest any, Festa Major Confinada!

Aquest any, Festa Major Confinada!

Singular, diferent i confinada, però Festa Major! Ajuntament, entitats i associacions han treballat de valent per organitzar tot un seguit d’activitats per mantenir vius l’esperit i la flama de la Festa Major, un dels esdeveniments més importants i participatius de la nostra ciutat.

Del 3 al 5 de juliol, a través del web festamajorterrassa.cat, de Canal Terrassa, la Ràdio Municipal i les xarxes socials, podrem gaudir d’un programa pensat per a tothom que gira al voltant, principalment, dels protocols de Festa Major: l’encesa del Ciri, la Baixada del Drac des de la seva Cova de Sant Llorenç, el Ball de Plaça, el Correfoc o l’Exhibició Castellera. Alguns d’ells els viurem en directe i d’altres els tornarem a viure en les edicions d’altres anys. El pregó d’enguany anirà a càrrec de Miki Núñez, exparticipant del concurs Operación Triunfo, en nom de tots els col·lectius que han estat en la primera línia de la lluita contra la Covid-19.

Seguiu la programació amb atenció perquè us us esperen moltes sorpreses! La Baixada del Drac és una d’elles, mireu el cel la tarda-vespre de divendres!

Aquesta edició de la Festa Major, dona un gran protagonisme al talent local de la mà de grups i artistes terrassencs com Doctor Prats, Sense Sal, Miki Núñez, Mabel Flores Project o Íngrid Cusidó. I el Jove es converteix en el Jove Confinat, amb la participació de David Sans, Jardín de Fàtima, Pangea, Marina Magaña, El Biri, Reverb, Noelia Ayesteram, El plan de Alberto i Impostores.

Concerts en directe, records d’altres festes majors, vídeos preparats per les entitats i associacions i debats sobre els orígens i la història de la Festa, són altres de les activitats del programa, així com la cursa solidària Egara Weekrace o la mostra virtuals dels dissenys que es van presentar al concurs del cartell del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

I del 5 al 12 de juliol, una exposició molt especial al Recinte Firal sobre la Cultura Popular de la Festa Major, on podreu observar de prop les figures, el vestuari i d’altres elements dels Grups de Cultura Popular: una oportunitat de descobrir i gaudir de detalls que habitualment no podem apreciar i que formen part de l’imaginari i les tradicions de Terrassa. Dels gegants als capgrossos o del vestuari als castells…Tothom està convidat a conèixer el passat, el present i el futur de la nostra Festa Major.

I si voleu compartir els vostres records de Festa Major, els de quan érem petits, podeu participar als tallers aportant fotografies,textos o testimonis orals. Amb els recull de records s’editarà un llibret que es distribuirà gratuïtament a les biblioteques, centres educatius, llars de la gent gran i centres cívics de la ciutat. Apunteu-vos-hi i entre tots i totes contribuirem a tenir encara un millor record de la Festa Major!

Gaudim de la Festa Major Confinada!

Consulteu el programa i totes les activitats previstes a: www.festamajorterrassa.cat

Podeu seguir la Festa Major a través de l’etiqueta #festamajorterrassa20​