Divendres de Festa Major (Confinada)!

Aquest divendres 3 de juliol prepara’t per viure l’inici d’una Festa Major diferent, singular i confinada però amb tot l’esperit, l’ànima i l’autenticitat de la Festa Major de Terrassa.

Tal i com mana la tradició, i els protocols de la Festa, els actes començaran a les 18 h amb l’Encesa del Ciri de Festa Major. L’alcalde, Jordi Ballart i Marc Galí, impulsor de la recuperació de les festes tradicionals a Terrassa, seran els encarregats d’encendre el ciri en honor dels Sants patrons de la ciutat: Sant Pere, Sant Cristòfol i Sant Valentí, tot esperant que el ciri s’encengui a la primera per garantir el bon temps durant tota la Festa.

Una mica més tard, a les 20 h, la repicada de campanes a totes les esglésies de la ciutat serà el so que marqui l’inici de la Festa Major.

Just després, atenció, perquè ens espera una sorpresa! Mireu al cel, a veure si descobriu una figura alada i misteriosa que sobrevola Terrassa… És el Drac que, com cada any arriba des de la seva cova de Sant Llorenç, però en aquesta ocasió apareixerà d’entre els núvols per donar la benvinguda a la Festa Major! Si el veieu, animeu-vos a fer-li una foto en ple vol i compartiu-la a xarxes socials amb el hashtag #johevisteldrac.

Tot seguit serà el moment d’escoltar el pregó de la Festa Major, que aquest any anirà a càrrec del cantant egarenc Miki Núñez. Un terrassenc que porta al cor la nostra ciutat allà on actua.

I no teniu curiositat per saber qui serà el Capgròs de l’Any? Aquest és un dels moments més esperats d’aquest primer dia de Festa Major! Després del pregó ho descobrirem i el capgròs creat per l’artista Jordi Grau, passarà a formar part de la galeria de capgrossos de la ciutat. Ja en tenim un bon grapat.

Heu ballat mai el Ball de l’Estapera? Doncs cap a les 21.45 h, els Ministrils del Raval, en confinament, ens interpretaran aquest ball, per tal de que el ballem a casa i aprenem una mida més sobre les nostres tradicions i cultura popular. Us atreviu imatges a compartir el vostre ball a les xarxes amb l’etiqueta #estaperaconfinada!

I en acabar, els versots desvergonyits dels Diables de Terrassa que aquest any ens oferiran la lectura dels versots del Raval Infernal en versió confinada!

A la nit, sobretot no us perdeu els concerts de Sense Sal i Miki Núñez!

Recorda que tots aquests actes es podran seguir a través de la pàgina: www.festamajorterrassa.cat.

Allà trobaràs informació sobre els directes i streamings que es retransmetran per Canal Terrassa, la Ràdio Municipal de Terrassa i a través de les xarxes de Festa Major i AjTerrassa.