Sons del Temps: aliança entre música i patrimoni

Terrassa té un ric patrimoni arquitectònic i cultural únic al nostre país. Aquest estiu, un any més, patrimoni i música van de la mà en una nova edició del cicle d’estiu “Sons del Temps”.

Del 23 de juliol i fins el 4 de setembre les melodies més suggerents sonaran en diversos escenaris singulars de la ciutat com la Seu d’Ègara, la Casa Alegre, el Castell Cartoixa o el Claustre de Sant Francesc.

El cicle Sons del Temps ens proposa gaudir de la millor música en uns marcs incomparables i amb un programa amb artistes d’alt nivell com la mezzosoprano egarenca Anna Alàs que, en companyia de la pianista Anna Crexells, oferirà un programa de cançó catalana que homenatjarà el 50è aniversari de les morts del compositor Robert Gerhard i del poeta Josep Carner, així com el 125è aniversari del naixement d’Eduard Toldrà. D’altra banda, la Camerata Ègara, interpretarà un repertori de compositors europeus del Segle de les Llums.

El conjunt Arcattia, format per Quim Térmens (violí) i Lluís Heras (violoncel) ens delectaran amb un itinerari musical que anirà del barroc al romanticisme rus de Glière. A més, el cicle inclourà també la presentació de dos treballs: Still life de la violinista Adriana Alcaide que uneix el barroc amb la contemporaneïtat de la improvisació i Marenzio, madrigals del quartet vocal Qvinta Essençia.

Aquest estiu, Sons del Temps inclourà també l’espectacle De metamorfosis i viatges, a càrrec d’Antoni Madueño, basat en els cants jueus de Giovanni-Ovadiah, el prosèlit normand convertit al judaisme l’any 1102. El podreu gaudir a l’església de Santa Maria de la Seu d’Ègara.

Tancarà el festival l’Ensemble Recondita Armonia, liderat pel tenor Jorge Morata, que interpretarà obres de la col·lecció “Flores de música”, un recull d’obres dels segles XVII i XVIII recopilades per Martin i Coll, monjo i organista català. Aquest concert commemorarà els fets històrics del 4 de setembre a Terrassa i tindrà lloc al claustre del Convent de Sant Francesc.

Vine a escoltar els Sons del Temps i gaudeix de la música i el patrimoni de Terrassa!

Per a més informació i consultar el programa del Cicle Sons del Temps: www.terrassa.cat/sons-del-temps