Un estiu amb el millor cinema en català

Cinema en català, aquesta és l’aposta de la programació del Cicle Gaudí, organitzat conjuntament amb l’Acadèmia de Cinema Català de la que podrem gaudir els propers mesos a Terrassa. Pel·lícules d’estrena recent produïdes a Catalunya que destaquen per la seva qualitat i que han rebut guardons en diferents certàmens com els Gaudí o els Goya.

El Cicle Gaudí ens proposa tres sessions gratuïtes que es duran a terme al pati de l’Associació de Veïns del barri d’Ègara. Un dels films, “Un monstre em ve a veure” va ser rodada en part al Parc Audiovisual de Terrassa, sent una de les 1.500 produccions que han tingut com a escenari la nostra ciutat. Des del 2017, Terrassa és una de les 17 ciutats del món escollides per la UNESCO com a ciutats creatives en l’àmbit cinematogràfic.

“La Innocència”, de Lucía Alemany Compte

Divendres 17 de juliol a les 22 h. Una pel·lícula que ens parla de la Lis, una adolescent que vol convertir-se en artista de circ i marxar del seu poble. És estiu i la Lis es passa el dia jugant al carrer i flirtejant amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. Una relació que la Lis porta en secret. Però amb el final de l’estiu, la Lis descobrirà que està embarassada.

“La Innocència” va rebre diferents nominacions als premis Gaudí, Feroz i Gaudí, aconseguint Laia Marull el Gaudí com a millor actriu de repartiment. Pel·lícula no recomanada per a menors de 16 anys

“Un monstre em ve a veure”, de J.A. Bayona

Divendres 21 d’agost a les 22 h. El film narra la història d’un noi de 13 anys que, a causa de l’assetjament escolar i de la greu malaltia de la seva mare, ha creat un món de fantasia al voltant de fades, follets i altres criatures meravelloses que li permet escapar de la seva rutina i superar les seves pors. 

«Un monstre em ve a veure” ha rebut diferents premis i guardons a nivell europeu, entre ells 9 Goyas i 8 Premis Gaudí. Pel·lícula no recomanada per a menors de 12 anys.

“Madre”, de Rodrigo Sorogoyen

Divendres 18 de setembre a les 22 h. Una pel·lícula que ens trasllada a una platja de França on va desaparèixer el fill de sis anys de l’Elena. Deu anys més tard, l’Elena viu en la mateixa platja on va desaparèixer el seu fill, treballa com a encarregada en un restaurant i sembla que està començant a refer la seva vida. Tot dona un gir quan coneix per casualitat a Jean (Jules Porier), un adolescent francès que li recorda al seu fill.

“Madre” ha rebut diferents reconeixements internacionals. La pel·lícula va estar nominada a millor film a festivals com els de Haifa, Montpeller o Sevilla. Pel·lícula no recomanada per a menors de 16 anys.

Pots consultar tota la programació del Fem Estiu a www.terrassa.cat/fem-estiu

Una resposta a “Un estiu amb el millor cinema en català

Els comentaris estan tancats.