Fem Estiu!: contes, circ, música i molta màgia que desperten somriures

L’agost és sinònim de calma, d’alentiment del nostre dia a dia i del de la ciutat. Un mes de calor i de vacances. Però a Terrassa, el mes d’agost arriba enguany acompanyat d’una amplia oferta de propostes culturals i lúdiques per a tot tipus de públic que inclouen circ, cinema, música i diferents propostes infantils i familiars distribuïdes per escenaris de tota la ciutat.

Els patis de les escoles, els centres cívics, els casals de barri, el Castell Cartoixa de Vallparadis o la Seu d’Ègara es converteixen, per uns dies, en espais de màgia, música, imaginació, equilibris o acrobàcies en els que grans i petits podran gaudir d’aquesta àmplia programació d’Estiu.

Espectacles infantils i familiars

Les propostes del Fem Estiu per aquest mes d’agost comencen el diumenge dia 2 a les 19.30 h al Pati de l’Escola Agustí Bartra on la companyia La Petita Brownnie ens oferirà una interpretació del conte “En Patufet”.

El dimarts 4 d’agost a les 19.30 h la màgia del circ arribarà fins al Pati de l’Escola Auró, amb “Cabaret Tub Mateix”, on la companyia terrassenca Associació de Circ Tub d’Assaig 7.70 presentarà un espectacle amb acrobàcies , equilibris, jocs malabars, clown o cèrcol aeri.

Dimecres 5 d’agost, a les 19.30 h al pati de l’Escola Marià Galí, la companyia Javier Ariza representarà “Periquillo”, un espectacle ple d’humor i innocència on un pallasso farà les delícies del públic amb els seus números musicals i de circ.

El divendres 7 d’agost serà el torn del conte “El Gall Frederic i la Gallina Caterina”, a càrrec de la companyia Pengim Penjam que ens oferirà la seva interpretació d’aquesta obra al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, a partir de les 19.30 h.

Dimecres 12 d’agost, la companyia Carles Cuberes, ens ofereix “Contes d’aquí i d’allà”. Una representació on es podran escoltar contes d’orígens molt diversos que a través de les seves històries, acompanyades de cançons, ens traslladaran a un món ple d’emocions i en el que els valors juguen un paper molt important. La cita és al pati de l’Escola Font de l’Alba a les 19.30 h.

Divendres 14 d’agost, a les 19.30 h i de la mà de la companyia Susagna Navó, el pati de l’Escola Auró serà l’escenari de l’espectacle “Contes que fan estiu”. Una representació en la que els contes no només s’escolten, també es viuen, s’expliquen i s’escampen!

El dimecres 19 d’agost a les 19.30 h al pati de l’Escola Montserrat, el protagonisme serà per “L’home Roda”, de la companyia Professor Karoli. Un espectacle visual per a tots els públics en el que el professor Karoli ens demostrarà la seva passió per les rodes, ja siguin amb motor, amb les cames o amb bicicletes nanes.

El diumenge 23 d’agost al pati de l’Escola Auró, i a partir de les 19.30 h, la companyia Jordi Quimera presentarà l’espectacle “Martingales”, una representació que barreja misteri, sorpresa i la màgia amb una combinació entre paraula i música que ens convida a entrar i conèixer tot un món imaginari.

I el dimarts 25 d’agost, a les 19.30 h torna el circ amb l’Associació Tub d’Assaig 7.70 i la seva proposta “Cabaret Tub Mateix!” El Casal de barri de Can Parellada serà aquest cop l’escenari d’una representació amb equilibris, teles, malabars, clowns i amb tota la màgia que sempre acompanya i envolta el món del circ!

El divendres 28 d’agost, al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, i en una doble sessió a les 18.30 h i a les 19.30 h podrem veure l’espectacle “Petit o Gran”, a càrrec de la companyia Albert Vinyes. Una representació especialment recomanada per a infants d’entre 2 i 5 anys on a través del joc, les cançons, la màgia o les titelles podrem compartir una estona de descobriment amb els més petits de la casa.

Les propostes del Fem Estiu per aquest mes d’agost culminaran el dia 30 a les 19.30 h al pati de l’Escola Agustí Bartra amb els “Contes i Contarelles” a càrrec de la companyia Rosa Fité. Una proposta on tindrem l’oportunitat de participar de les històries dels seus protagonistes i ajudar-los en les seves diferents aventures.

Un tast del millor cinemà català

La cita d’aquest mes d’agost amb el món del cinema arribarà el dia 21 a les 22 h. Al pati de l’Associació de Veïns del barri d’Ègara es projectarà la pel·lícula “Un monstre em ve a veure”, de J.A Bayona. Una història on un noi de 13 anys ha desenvolupat un mon de fantasia que li permet superar les pors del seu dia a dia.

Recorda que totes les activitats són gratuïtes però amb aforament limitat. Per això és important reservar la teva entrada a: femestiuterrassa@gmail.com. En el cas de la projecció de “Un monstre em ve a veure”del 21 d’agost cal reservar l’entrada a egaracine@gmail.com

Música i Patrimoni en la XIIIª edició del cicle Sons del Temps

Els amants de la música tenen aquest mes d’agost una cita obligada a la Seu d’Ègara en una nova edició del cicle Sons del Temps. El marc incomparable de les esglésies de Sant Pere, el Castell Cartoixa de Vallparadís o el Convent de ant Francesc, es converteixen, un any més, en l’escenari d’un ampli ventall d’actuacions on música i patrimoni es donen la mà aconseguint un equilibri perfecte que ens convida a apropar-nos, a través de la música, a alguns dels espais més singular de Terrassa.

Aquest any, el cicle Sons del Temps ens proposa un total de 7 concerts i comptarà amb la presència d’artistes terrassencs o vinculats a la ciutat, com Anna Alàs, la Camerata Ègara o Arcattia, entre d’altres. Alguna d’aquestes actuacions s’han programat durant el mes d’agost:

El dijous 6 d’agost a les 20.30h, a l’Església de Sant Pere, la Camerata Ègara, un grup format per alumnes del Conservatori de Terrassa, oferirà un concert de “Música Il·lustrada”, vocal i instrumental, amb un repertori que ens ofereix la possibilitat de fer un recorregut del barroc al classicisme, a través de la música.

El dijous 13 d’agost a les 20.30h, a l’església de Sant Pere, la formació Arcattia amb Quim Térmens al violí i Lucas Heras al viloncel interpretaran “Diàlegs”, un concert que neix de la música del barroc italià i que ens portarà de Beethoven al romanticisme rus de Glière, passant pel Jardíns de Aranjuez, de J.Herrando, entre d’altres.

El dijous 20 d’agost, a les 21h l’església de Santa Maria de la Seu d’Ègara serà l’escenari de l’actuació d’Antoni Madueño i el concert “De metamorfosis i viatges”, basat en els cants jueus de Giovanni-Ovadiah, el prosèlit normand convertit al judaisme l’any 1102.

I el dijous 27 d’agost, a l’església de Santa Maria i a partir de les 20.30h serà el torn de Qvinta Essencia i el concert “Marenzio madrigals”. Aquest conjunt, fomrmat per la soprano Èlia Casanova, l’alto Hugo Bolívar, el tenor Albert Riera i el baix Pablo Acosta, ens presentarà el seu primer disc, editat per la discogràfica vallesana La Mà de Guido el 2019.

Tots els concerts són gratuïts, però cal reservar entrada prèviament a: auditori.municipal@terrassa.cat indicant nom, cognoms, DNI i nombre de localitats a reservar. Màxim 4 entrades per persona i concert.

Ja tens la teva entrada? Doncs ara només queda seure i gaudir de Terrassa i de les moltes propostes que ens ofereix la ciutat aquest estiu!