Centre d’Informació Ambiental Bonvilar: passejades de natura a un pas de casa!

Heu passejat mai pel torrent de la Grípia? O pels plans de Bonvilar i Can Canya? O potser ja sabíeu que hi ha un torrent amb el nom de Botelles i una serra de Santa Magdalena?

A Terrassa tenim un entorn natural excepcional. Boscos, camps de conreu i torrents formen un paisatge harmoniós que envolta la ciutat. És una gran anella verda que tenim a tocar i que potser encara és desconeguda per a molts terrassencs i terrassenques. El Centre d’Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) ha organitzat itineraris guiats i altres activitats perquè en pugueu gaudir aquest estiu amb la família.

Passejades tranquil·les i geocaching

Els mesos d’agost i setembre ens proposen passejar per aquests indrets verds que respiren tranquil·litat i dues activitats de geocaching, que combinen la passejada amb l’enginy i la descoberta de l’entorn a través d’un joc de tresors amagats que s’han de localitzar amb l’ajut d’un GPS.

Però si preferiu fer rutes pel vostre compte, els entorns del CIAB tenen un gran valor paisatgístic i són ideals per passejar i gaudir de la natura. El Centre és un punt de partida de molts itineraris i ofereix un servei d’informació, a més d’una àrea de lleure amb taules de fusta, font d’aigua potable contenidors per classificar les deixalles, una sala polivalent i una zona d’aparcament, tot i que es pot arribar en bus (L1 de TMESA, fins a la residència Mossèn Homs), en bicicleta o a peu. El Centre està obert tots els caps de setmana i festius fins el novembre, de 10 h a 18 h. Per primera vegada obrirà el mes d’agost, a excepció dels caps de setmana 15 i 16 i 22 i 23.

Més activitats fins al novembre

Per a després de l’estiu, s’han previst també itineraris ornitològics, marxa nòrdica i tallers infantils. La programació no s’ha tancat encara a l’espera de com evolucioni la situació provocada per la Covid-19.

Totes les activitats són a l’exterior, gratuïtes i pensades per a tots els públics (màxim 20 persones per activitat). Cal fer inscripció prèvia amb un missatge de whatsapp als telèfons que figuren al programa, dur mascareta de seguretat i mantenir dos metres de distància entre participants i guia.

Trobareu tota la informació detallada al programa d’activitats per aquest estiu aquí.

Les activitats d’octubre i novembre es divulgaran a través del web de l’Anella Verda  anellaverda.terrassa.cat i les xarxes socials del Servei de Medi Ambient i d’AjTerrassa.