Terrassa aixeca el teló dels teatres municipals!

El mes de setembre arriba carregat amb les millors propostes teatrals. Pels escenaris de Terrassa passaran actors i actrius del nivell de Josep Maria Pou, Pep Ferrer o Imma Colomer, entre molts d’altres, amb obres d’estils molt diversos que sota la direcció de noms com Mario Gas o Àlex Rigola portaran a Terrassa alguns dels espectacles més destacats d’aquesta temporada.

La programació de tardor d’Arts Escèniques a Terrassa començarà el 19 de setembre i s’allargarà fins el 20 de desembre amb un total de 12 representacions. Una programació en la que podem trobar una gran diversitat de gèneres teatrals, adreçada a tot tipus de públic i que arriba acompanyada també d’una amplia programació familiar de gran qualitat.

Així doncs, les entrades per aquesta nova temporada de teatre es posaran a la venda a partir del proper 3 de setembre i només es podran adquirir online a: www.terrassaartsesceniques.cat.

A més, aquesta temporada no tindrem excusa per anar al teatre: si comprem la nostra entrada entre el 3 i el 6 de setembre, tindrem una segona entrada de regal!

Fuenteovejuna

La programació teatral de tardor a Terrassa començarà el 19 de setembre amb l’obra “Fuenteovejuna” que es representarà al pati de la Biblioteca Central. Sota la direcció de Ricard Soler podrem veure la reinterpretació d’un clàssic des d’un punt de pista contemporani i on la força dels versos de Lope de Vega es barregen amb un llenguatge molt actual en un espai gens convencional. Una peça que ha guanyat ja nombrosos premis i que ha entusiasmat al públic arreu on va.

Viejo amigo Cicerón

El 16 d’octubre al Teatre Principal es representarà “Viejo amigo Cicerón”, una obra dirigida per Mario Gas i encapçalada sobre l’escenari per una de les grans figures de l’escena teatral del país: Josep Maria Pou encarna el personatge de Ciceró, un dels més importants oradors romans, protagonista destacat en les lluites i transformacions a la Roma del segle I aC. Una profunda reflexió sobre la realitat política, social i cultural de la història universal.

Un entorn, un mitjà, un món: una certa contemporaneïtat

El 23 d’octubre al Teatre Principal “Un entorn, un mitjà, un món: una certa contemporaneïtat”. Després d’haver pogut gaudir al juliol de les lectures-actuacions de Maria de Marias i Andrew Colquhoun (Livemedia),retransmeses «online»des del Turó de les Roques Blanques a l’Anella Verda de Terrassa, ara podrem veure el resultat en una instal·lació de vídeo i una trobada entre els artistes i el públic per contextualitzar aquests paisatges (culturals, humans, naturals) de Terrassa.

Un dia qualsevol

El 15 de novembre, al Teatre Principal podrem veure “Un dia qualsevol”. Una de les obres de més èxit aquesta temporada i on el director Oriol Tarrasón ens explica la història de la Marta, que arriba a la residència Bon Repòs poc desprès de la mort del seu marit. Allà decideix canviar-se el nom i encomanar les seves ganes de viure als seus nous amics. Un espectacle amb noms com Imma Colomer, Pep Ferrer o Quimet Pla que ens convida a riure, però també a reflexionar sobre la vellesa i el pas del temps. Una comèdia que mostra el dilema que apareix quan ens fem grans: viure intensament fins a l’últim moment o deixar-nos arrossegar pel desenllaç previsible.

Potser no hi ha final

Aquesta tardor la temporada de Teatre també reserva un espai destacat per el circ. El 21 de novembre al Teatre Alegria el Circ Pistolet presenta el seu espectacle “Potser no hi ha final”. Es tracta de l’estrena de la nova peça de la companyia de circ que beu d’influencies del circ tradicional, l’humor i la frescor del circ català i una posada en escena pròpia del circ contemporani.

I Jornada de Teatre Inclusiu i Accessible: Festival Simbiòtic a Terrassa

El 29 de novembre al Teatre Alegria, tindrà lloc la I Jornada de Teatre Inclusiu i Accessible: Festival Simbiòtic a Terrassa. El primer festival d’arts escèniques accessibles arriba per celebrar la primera jornada de teatre inclusiu i accessible a la ciutat. El punt àlgid serà la funció d’Órdago a la grande, una peça de creació col·lectiva amb sis actrius amb i sense diversitat funcional. També es projectarà un documental i es celebrarà un col·loqui.

Festival de videodansa MiTS

El 12 de desembre al Teatre Principal acollirà una sessió especial del Festival de videodansa MiTS (moviment i transformació social) que presentarà a la nostra ciutat una mostra retrospectiva on es presentaran les peces premiades des de la seva primera edició. A més, també podrem gaudir d’una performance a càrrec de Cecilia Colacrai i João Lima.

La Gavina

I el 20 de desembre, el Teatre Principal serà l’escenari de la representació de “La Gavina”. Una adaptació lliure de l’obra d’Anton Txékhov sota la direcció d’Àlex Rigola i amb noms com Nao Albet, Pau Miró o Mónica López en la interpretació. Una obra que ens convida a reflexionar al voltant de sentiments com la insatisfacció, l’amor no correspost o la solitud. Una versió molt íntima d’una de les grans obres del segle XIX i una forma formidable d’endinsar-nos en l’obra de Txékhov.

Una oferta teatral pensada per a tota la família

L’oferta familiar de la temporada de Teatre a la ciutat per aquesta tardor començarà el 27 de setembre amb l’estrena a Terrassa de l’obra “La nena dels pardals” al Teatre Principal. Un espectacle musical sobre la llibertat i la valentia dels petits herois quotidians, sobre el respecte a la vida i la saviesa dels nens. De la companyia Teatre al Detall, a partir del conte de Sara Pennypacker, i amb la música en directe de La Tresca i la Verdesca. Un dels grans èxits de la temporada.

El 18 d’octubre podrem veure la representació de “Jojo” també al Teatre Principal. Un espectacle basat en la tècnica d’art amb sorra, amb música en viu, creada especialment per l’ocasió, i amb titelles de gran format. Inspirada en fets reals, la història d’en Jojo, un petit orangutan de la selva de Borneo, convida als menuts/des a reflexionar sobre la fragilitat de l’ecosistema.

El 22 de novembre, al Teatre Principal es representarà l’obra “Mobilus”. Un espectacle de Teatre visual amb màgia, dansa, titelles, ombres, llum negre i circ, inspirat en l’obra de l’artista plàstic nord-americà Alexander Calder. Els seus mòbils, que van posar l’art a ballar, es convertiran ara en moviment també sobre l’escenari de la mà de Companyia Addaura Teatre Visual.

I la temporada familiar finalitzarà el 13 de desembre amb la representació de “El fabuloso museo de Lulú Cologne” al Teatre Principal. Un viatge a través de l’olfacte pel món dels contes. Lulú Cologne, descendent d’una família de perfumistes artesans, obrirà als més petits i petites les portes d’un misteriós i particular museu on estan guardats els perfums dels contes antics i nous.

Els teatres de la ciutat tornen així a obrir les seves portes complint amb totes les mesures de prevenció per garantir la seguretat de públic i professionals.

Recorda que la venda d’entrades començarà el 3 de setembre i serà només online. I si compres la teva entrada entre el 3 i 6 de setembre…Una segona entrada de regal!

No t’ho pensis més! fes un lloc a la teva agenda i gaudeix del Teatre i la cultura a Terrassa!

Més informació i venda d’entrades a: www.terrassaartsesceniques.cat