Viu i experimenta la poesia amb l’Elixir 2020

L’Elixir poètic tornarà a omplir Terrassa de versos i poesies entre el 30 de setembre i el 4 d’octubre. I ho farà en múltiples espais i de formes molt diverses amb l’objectiu de fer arribar la poesia a tothom i a tot arreu.

El públic tindrà l’oportunitat de menjar literalment poesia amb el tast(et) d’autores, formar part de tallers familiars o trucar a un número de telèfon i escoltar poesia.

Una oferta que començarà el dimecres 30 de setembre a La Revolta, amb el Tast(et) d’autores. Una activitat interdisciplinària on la gastronomia, la poesia o la música aniran de la mà per convidar al públic a experimentar lliurement.

El mateix dimecres 30 de setembre, a la Seu d’Ègara el jove música Lluís Arruga presenta les seves lletres més íntimes al voltant de la salut mental, l’amor i la vida quotidiana.

El dijous 1 d’octubre, el pati de la Biblioteca Central de Terrassa serà l’escenari de l’espectacle “Pelos y hogares”, un poemari que convida els espectadors i espectadores a sentir i pensar al voltant d’aspectes com el gènere, la corporalitat, l’amor o la política des d’una experiència pròpia de transició. Un recital a càrrec de l’autor Bruno Cimiano, amb Cris Blasco a la guitarra i Pat Sal interpretant en la llengua de signes.

El divendres 2 d’octubre serà el torn per a “Notes al marge: Poesia en temps excepcionals”, al pati de la Biblioteca del Districte 2, que es convertirà en un espai de relació professional per a poetes i editorials del sector.

El mateix divendres, però al pati de la Biblioteca Central, tindrà lloc “Elixir + Canalla” Una activitat on el públic tindrà la oportunitat de fer pancartes poètiques en família amb l’objectiu de reivindicar la necessitat de poesia al món.

La tarda vespre de divendres 2 d’octubre “La ràtzia” envairà la piscina de Vallparadís en el que ja s’ha convertit en l’espectacle central del Festival Elixir. Una activitat envoltada de misteri, sorpreses i sobretot de poesia! I hi pots anar amb la teva manta i cistella de picnic!

El dissabte 3 d’octubre al matí, el Vapor de la Casa de la Música de Terrassa serà l’escenari del taller “La poesia a l’escenari). Una activitat per músics amb Toni Xuclà on s’explicarà com es fa una cançó a partir d’una poesia o com posar música a un poema, entre altres propostes.

El mateix dissabte, l’Elixir es trasllada al barri de Sant Llorenç per dur a terme l’activitat “El barri-La inefable” Una activitat dirigida als i les joves de Sant Llorenç o es farà un recorregut pels espais més singulars i emblemàtics del barri per connectar amb els propis records i vivències en companyia de La Inefable.

Les propostes de dissabte 3 d’octubre es completen amb “Joglars S.XXI-Slam Poetry Barcelona” Una activitat que es durà a terme a la piscina de Vallparadís i que comptarà amb una representació dels millors slammers (l’slam està considerat un dels moviments poètics més vitals i amb més projecció en l’actualitat) de l’escena actual de Poetry Slam Barcelona, acompanyats de speaker i DJ. Recorda que pots venir amb la teva manta i cistella de picnic!

El diumenge 4 d’octubre el Vapor de la Casa de la Música de Terrassa serà l’escenari d’una activitat familiar amb textos de grans poetes catalans acompanyats de la música de Toni Xuclà.

D’altra banda i com a novetats d’aquesta edició, entre el 28 de setembre i el 4 d’octubre, a la Casa Soler Palet el públic disposarà d’un intèrfon poètic amb poesia de Mercè Rodoreda, Clementina Arderiu, J.V Foix, Joan Brossa, Maria – Mercè Marçal, Juan Gelman, Federico García Lorca, Lluís Solà i Marina Tsvietàieva. Una iniciativa del programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO que forma part del festival Barcelona Poesia.

A més, i també com a novetat, l’Elixir d’aquest any també organitza l’activitat “Poesia d’emergència” i durant les dates del Festival s’acostarà la poesia a totes aquelles persones que la necessitin a través del telèfon 659 86 10 32 Truca i viu la poesia!

Recorda que per assistir com a públic cal reservar entrada a : www.elixir.cat