Aquest cap de setmana, el patrimoni terrassenc t’obre les portes

Els diferents museus de Terrassa es sumen un any més a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni que es celebren el cap de setmana del 9 a l’11 d’octubre. Aquest any, les jornades giraran al voltant del binomi patrimoni i educació i durant tres dies es duran a terme diferents activitat gratuïtes amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania del valor i la importància de compartir un patrimoni comú a Europa i la necessitat de la seva protecció.

Es tracta d’una gran oportunitat per acostar-nos, conèixer o redescobrir alguns dels elements patrimonials més importants de la nostra ciutat.

Per celebrar aquestes jornades, el Museu de Terrassa ha programat les següents activitats:

Portes obertes a la Seu d’Ègara
Divendres 9 d’octubre i dissabte 10 d’octubre:De 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.
Diumenge 11 d’octubre, d’11 a 14 h.
Organitza: Museu de Terrassa. Col·labora: Parròquia de Sant Pere.

Portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera
Divendres 9 d’octubre i dissabte 10 d’octubre: De 10 a 13 h i de 16 a 20 h.
Diumenge 11 d’octubre, d’11 a 14 h.

Portes Obertes al Castell Cartoixa de Vallparadís
Divendres 9 d’octubre i dissabte 10 d’octubre: De 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.
Diumenge 11 d’octubre, d’11 a 14 h.

D’altra banda i també en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, el Museu de Terrassa organitza l’activitat familiar “Soc mestre d’obres” a la Seu d’Ègara. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere, està destinada a infants de 3 a 10 anys que podran conèixer què és un retaule i crear-ne un de propi.

Soc mestre d’obres
Divendres 9 d’octubre a les 17.30 h a la Seu d’Ègara

L’activitat és gratuïta però les places són limitades i cal inscripció prèvia trucant al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o enviant un correu electrònic a museudeterrassa@terrassa.cat

A més, el dissabte 10 d’octubre, el Museu de Terrassa organitza la visita “Vallparadís, un par d’històries”. Una activitat que fa un recorregut per la història d’un dels espais naturals més singulars de la ciutat en la celebració dels 25 anys de la seva inauguració. La visita permetrà a les persones participants descobrir la història i alguns dels elements patrimonials que es poden trobar al Parc de Vallparadís.

Visita “Vallparadís, un parc d’històries”

Dissabte 10 d’octubre a les 11 h. Sortida del Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n)

Per la seva banda, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), ofereix també un ampli ventall d’activitats, que van del vermut jazz de TRO a les visites guiades a les voltes de la teulada o les sales de reserva del mNACTEC passant per les visites teatralitzades a la fàbrica tèxtil.

Dissabte 10 d’octubre:
Portes obertes de 10.00 a 14.30 h i de 16.30 a 20.30 h
L’activitat és gratuïta però les places són limitades i cal inscripció prèvia trucant al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o enviant un correu electrònic a museudeterrassa@terrassa.cat
Més informació a: https://www.terrassa.cat/jornades-europees-patrimoni-catalunya 

10.30 i 12.00 h | Visita guiada Els racons amagats del mNACTEC: Itinerari per les voltes de la teulada, les reserves internes on es preserven objectes de la col·lecció no exposats i el taller de restauració. 17.00 i 18.00 h | Visita teatralitzada: 1909. Un passeig per la fàbricaRecorregut pels antics espais de la fàbrica tèxtil, per conèixer, de la mà de personatges històrics, el procés productiu de la llana i la vida quotidiana dels obrers i obreres a principis del s XX.

17.30 i 18.30 h | Passejada per les voltes: Visita guiada per les voltes de la teulada del Vapor Aymerich, Amat i Jover

Diumenge 11 d’octubre:
Portes obertes de 10.00 a 14.30 h
10.15, 11.15, 12.15 i 13.15 h | Passejada per les voltes: Visita guiada per les voltes de la teulada del Vapor Aymerich, Amat i Jover.

12.00 h | Visita teatralitzada: 1909. Un passeig per la fàbrica: Recorregut pels antics espais de la fàbrica tèxtil, per conèixer, de la mà de personatges històrics, el procés productiu de la llana i la vida quotidiana dels obrers i obreres a principis del s XX.

13.00 h | Vermut jazz de TRO, dins del Festival Jazz Terrassa

Per últim, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil ens ofereix la possibilitat de participar el dissabte 10 d’octubre en una visita dinamitzada dins l’exposició “Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió”. Una gran oportunitat per descobrir la gran diversitat de formes de produir i de decorar teixits al llarg de la història. A més, els i les participants també tindran l’oportunitat de prendre part en un joc de reconeixement i presentació d’algunes de les peces exposades.

L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia fins abans del dijous 8 d’octubre a inscripcions@cdmt.cat / 93 731 52 02. Places limitades.

Per a més informació: https://cdmt.cat/event/jornades-europees-patrimoni-2020-visita-dinamitzada/

A més, el diumenge 11 d’Octubre, de 10 a 14 h el Centre de Documentació i Museu Tèxtil ofereix una jornada de portes obertes per a totes aquelles persones que vulguin visitar les seves instal·lacions.

Les Jornades Europees del Patrimoni estan impulsades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramón Muntaner, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra. El Consell d’Europa va crear aquestes Jornades l’any 1991 i, des d’aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen anualment activitats relacionades amb aquestes jornades.

Per tal de complir i garantir les mesures necessàries en matèria de prevenció i seguretat serà obligatori l´ús de mascareta en totes les activitats així com mantenir la distància de seguretat i seguir en tot moment les indicacions del personal al càrrec.