Gaudeix de la millor dansa nacional i internacional a Terrassa

El Centre Cultural porta a la ciutat els millors espectacles de dansa nacional i internacional convertint Terrassa, un any més, en referent de la dansa a Catalunya. Per aquesta nova edició de la temporada de dansa, el Centre Cultural ha programat un total de 16 representacions entre els mesos d’octubre de 2020 i abril de 2021, que portaran a la ciutat els espectacles del Ballet Nacional, la tercera gala de ballarins catalans o el ballet de Biarritz, entre d’altres espectacles.

La temporada s’obrirà el proper dissabte 10 d’octubre amb la tercera gala de ballarins catalans al món. El Centre Cultural Terrassa convida ballarins catalans que treballen en companyies d’arreu del món perquè, sota la direcció artística de Marisa Yudes, puguin demostrar el seu talent a casa nostra. Un espectacle que es repetirà també el diumenge 11 d’octubre.

El diumenge 18 d’octubre serà el torn de l’espectacle “In Connection”, i que serà la presentació dels ballarins que formen part del Programa d’Alt Rendiment en Dansa del Centre Cultural. Una funció en la que els i les espectadores tindran la oportunitat de gaudir de 3 coreografies de Rodolfo Castellanos i Miquel G. Font executades per joves ballarins d’arreu del món.

El diumenge 25 d’octubre el Centre Cultural ens proposa “Jivoy Dance Company”, amb solistes del Ballet del Teatre Mariinsky, que ens mostraran coreografies clàssiques de Txaikovski i Petipa i peces contemporànies de Jivoy.

El dissabte 7 de novembre i el diumenge 8 de novembre, la companyia israeliana Kibbutz Contemporary Dance Company oferirà el seu darrer treball “Asylum”. Un espectacle a l’entorn de la immigració, els refugiats i el dret d’asil. Sota la direcció de Rami Be’er, la Kibbutz Contemporary Dance Company està considerada com una de les formacions més importants del món.

Dijous 12 i divendres 13 de novembre serà el torn del Ballet Nacional de España, que presentarà a la ciutat el primer programa dissenyat per Rubén Olmo com a director de la companyia i que ens ofereix una visió global de la dansa espanyola, fent un repàs a diferents estils. Un espectacle que vol ser un homenatge al ballarí i coreògraf Mario Maya (1937- 2008), un dels grans mestres de la dansa espanyola.

El 28 i 29 de novembre, el Ballet de Biarritz interpretarà les obres “Sirènes”, “Estro” i “Nocturnes”. Una companyia que sota la direcció del ballarí i coreògraf francès Thierry Malandain, ha obtingut un gran reconeixement a Europa i arreu del món.

El dissabte 12 de desembre els ballarins Lucia Lacarra i Matthew Golding porten a l’escenari del Centre Cultural “Fordlandia” Un treball que barreja dansa, música i art visual oferint al públic un espectacle que, acompanyat de projeccions, ofereix diferents visions i maneres de separació en una relació de parella.

Els dies 9 i 10 de gener serà el moment per a la interpretació de tot un clàssic: “El trencanous” interpretat, en aquesta ocasió pels ballarins del Programa d’Alt Rendiment en Dansa del Centre Cultural Terrassa i sota la coreografia de Rodolfo Castellanos. Un espectacle d’alegria, color i fantasia que farà gaudir al públic més exigent.

Els dies 6 i 7 de març, el The Russina State Ballet, amb ballet i orquestra, dirigit pel director i coreògraf Viacheslav Mihailovich Gordeev, interpretarà l’espectacle “Giselle”, una obra ambientada en l’alemanya medieval i inspirada en l‘obra De l’Allemagne que Heinrich Heine va escriure el 1835, que representa una de les obres culminants del ballet romàntic.

El 10 d’abril tindrà lloc la gala en record de la que fou la primera ballarina del Ballet Nacional de Cuba i una de les figures indiscutibles de la història de la dansa, Alicia Alonso. Un conjunt de ballarins internacionals que han format part de la companyia cubana i que treballen a Espanya, França i Canadà representaran un ampli repertori de dansa clàssica sota la direcció artística d’Orlando Salgado.

Per a més informació i venda d’entrades: www.fundacioct.cat/programacions/dansa/