Del 16 al 22 d’octubre, el Catalunya presenta…

Aquesta setmana el Cinema Catalunya ens ofereix les següents pel·lícules:

CORPUS CHRISTI

Boże Ciało (Polònia. França. 2019). 115 minuts. 
Digital. Versió doblada i VOSE en polonès.
Direcció: Jan Komasa.
Intèrprets: Bartosz Bielenia, Eliza Rycembel,  Aleksandra Konieczna… 

Daniel, un jove de vint anys, experimenta una transformació espiritual mentre viu en un centre de detenció juvenil. Vol ser capellà, però és impossible per culpa dels seus antecedents penals. Quan és enviat a treballar en un taller de fusteria a una petita ciutat, es vesteix de sacerdot i, accidentalment, s’acaba fent càrrec de la parròquia local. 

 
HORARIS: 

Divendres: 16:45 / 19:45 (VOSE)
Dissabte: 16:45 / 19:45
Diumenge: 16:45 / 19:45 (VOSE)
Dimecres: 16:45 / 19:45  (VOSE)
Dijous: 16:45 / 19:45Sala 1. La segona sessió de dimecres i dijous es farà a la sala 2.
No recomanada per a menors de 16 anys.

RIFKIN’S FESTIVAL

Rifkin’s Festival (Estats Units, Espanya, Itàlia. 2020). 92 minuts. 
Digital. Versió doblada en català i VOSE en anglès.
Direcció: Woody Allen.
Intèrprets: Elena Anaya, Wallace Shawn, Gina Gershon, Louis Garrell, Sergi López, Christoph Waltz… 


Un matrimoni nord-americà acudeix a Zinemaldia de San Sebastián i queda encantat amb el festival, així com amb la ciutat i els seus paisatges, i amb la fantasia que genera el món del cinema. Ella té un embolic amb un brillant director de cinema francès i ell s’enamora d’una jove espanyola que resideix a la ciutat. Tot plegat, una divertida comèdia romàntica.  

 
HORARIS: 

Divendres: 17.00 / 19.30 (VOSE)
Dissabte: 17.00 / 19.30
Diumenge: 17.00 / 19.30 (VOSE) 
Dimecres: 17.00 
Dijous: 17.00 Sala 2.
Apta per a tots els públics. 

UN TRABAJO Y UNA PELÍCULA

(Espanya. 2020). 97 minuts. 
Digital. Versió original en castellà.
Direcció: Xavier Martínez.
Intèrprets: Pablo Rosal, Rosa Serra Torrens, Oriol Genís, Maria Pau Pigem… 


Dimecres, 21 d’octubre. 20.00 hores.
Filmoteca de Catalunya. 

El director terrassenc Xavier Martínez vindrà a presentar la seva pel·lícula. En una nau industrial abandonada només una presència roman viva: un vigilant de seguretat que observa la realitat des d’una solitud i intimitat en el límit del fet que és humà. Allà també ha aparegut un enquadrament, una càmera, la mirada de l’espectador. Quan es troben, el vigilant amb la possibilitat de fer art, mite de la seva vida, i la càmera amb un protagonista, alguna cosa per filmar, comença una relació simbiòtica.

Sala 1.
No recomanada per a menors de 12 anys.

MUJER MINERA

(Espanya. 2019-2020). 47 minuts. 
Digital. Versió original en castellà.
Direcció: Maria Bros. 


Dimarts, 20 d’octubre. 20.00 hores.
Presentació del documental dirigit i produït per la terrassenca Maria Bros.
Entrada gratuïta amb reserva prèvia a https://mujerminera.eventbrite.es


Mujer minera: resistir en el Cerro Rico de Potosí és la lluita de les dones mineres del Cerro Rico de Potosí (Bolívia) contra l’explotació a què es veuen sotmeses dia rere dia per efecte del sistema que les rodeja.
A través de tres de les figures femenines més representatives del sector miner bolivià, les palliris, les guardes i les vídues dels miners, el documental mostra el testimoni de les treballadores i treu a la llum la flagrant vulneració de drets humans i laborals que pateixen. Una vulneració que és exercida principalment per part de les cooperatives mineres i dels seus socis davant la indiferència d’un Estat bolivià que ignora tot el que passa al Cerro Rico de Potosí.

Qui ho desitgi podrà fer un donatiu a www.gofundme.com/f/mujer-minera que serà destinat íntegrament a l’associació Solidaridad con las Mujeres (MUSOL) de Potosí (Bolívia).

Sala 1.