I tú? Com vesteixes casa teva?

L’interior de casa nostra sovint es converteix en una extensió de nosaltres mateixos. El mobiliari, la decoració…Són importants per nosaltres? Què volem transmetre amb ells? I que s’ha volgut transmetre al llarg dels segles?

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa ens proposa un recorregut per la història dels interiors domèstics per descobrir quin ha estat el paper que han jugat al llarg del temps elements com els teixits o els mobles com a signes de distinció a l’interior de les vivendes. 

“Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió” ens convida a descobrir com es vivia i quin paper jugaven els diferents elements decoratius de l’interior dels habitatges des de l’Edat Mitjana i fins als nostres dies, acostant-nos i coneixent diverses formes de viure per veure de quina forma elements com els teixits o els mobles han estat objectes decoratius, però també importants símbols de representació i comunicació d’un estatus social i econòmic determinat o transmissors d’uns valors i d’unes corrents artístiques molt concretes. 

Així, i mitjançant algunes recreacions, podrem experimentar què se sentia estant a l’interior de la tenda de campanya de Jaume I a la conquesta de Mallorca (s. XIII) o dins la sala noble d’un palau del segle XV.

“Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió” és una exposició comissariada per Mónica Piera, presidenta de l’Associació per a l’Estudi del Moble (Barcelona) i recull mobles i objectes de més de 30 prestadors privats i d’una vintena de museus, fundacions i altres entitats col·laboradores.

La mostra es pot visitar gratuïtament al Museu Tèxtil de Terrassa fins el 28 de febrer el 2021, els dimarts i dijous -de 10 a 14 h i de 16 a 19 h- i els diumenges, de 10 a 14 h. 

Per a més informació i/o concertar visites cal contactar amb auladidactica@cdmt.cat/ 93 731 52 02.