Llums, càmera… Creació!

La 7mana del cinema a Terrassa torna aquests dies amb un format més reduït degut a la situació sanitària però amb propostes molt interessants i que giren al voltant del cinema i de la creativitat. Una programació amb la que es vol aprofundir en el binomi Terrassa – Cinema, reforçat amb la designació de Terrassa com a Ciutat Creativa del Cinema per part de la UNESCO l’any 2017.

I des de fa tres anys, la ciutat celebra al voltant del 27 d’octubre, el dia Internacional del Patrimoni Audiovisual, la 7mana del cinema. Un conjunt d’activitats (conferències, xerrades o projeccions cinematogràfiques) que tenen el cinema i l’audiovisual com a fil conductor amb l’objectiu d’apropar el sector a la ciutadania i crear un espai comú que reforci encara més els lligams entre cinema i ciutat.

Aquest any, Terrassa manté la 7mana del cinema amb diferents activitats telemàtiques. Una programació que es podrà seguir en directe a través de diferents canals i que comptarà amb el concurs internacional One Shot Terrassa City of film, que recupera i reinventa el certamen “El Rotllo”, que posteriorment va donar lloc al concurs “Pla seqüència” organitzat per la Societat Coral Joventut Terrassenca. Un concurs que en la seva primera edició ha rebut més de 1700 treballs procedents d’un centenar de països del món. Els dies 20, 21, 22, 23 i 24, els millors treballs a concurs es podran veure online i de forma gratuïta, a partir de les 19.30 hores, a través del canal “One Shot Terrassa City of Film” per Youtube o Facebook. I el dia 25 es celebrarà l’acte de cloenda amb la difusió de les pel·lícules premiades i el lliurament de premis.

La 7mana del cinema de Terrassa també comptarà amb un seguit de trobades virtuals d’artistes, creadors i creadores de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO d’arreu de l’Estat. Un Fòrum amb veus autoritzades i de reconegut prestigi que parlaran i reflexionaran al voltant de la creació, del seu present i del seu futur. Aquestes trobades es duran a terme el 26 i el 28 d’octubre, sota el nom de “Creativitat Preventiva”. Es podran seguir en streaming i participaran noms com el Xef Quique Dacosta, l’escriptor Manuel Vicent, el músic Llibert Fortuny, el paleontòleg Eudald Carbonell, l’artista plàstica i visual Anna Taratiel, l’escultor Rodolfo Navarro, la dissenyadora Mayaya, l’editora Sílvia Sesé o l’il·lustrador i dissenyador de videojocs Conrad Roset, entre d’altres.

A Terrassa s’estudia, s’escriu, es filma, es crea i es viu el cinema d’una forma molt especial. El Cinema Catalunya, la Filmoteca, el Parc Audiovisual o l’ESCAC són només la punta de llança d’un sector audiovisual del que Terrassa és una referència a nivell internacional.

Us animem a conèixer tots els detalls de la 7mana del Cinema de Terrassa 2020 a: