El Museu de Terrassa ens convida a descobrir què hi ha “Després de la mort”

La mort, sens dubte, forma part de la vida i de la nostra existència. Al llarg de la història, d’una o altra forma, la societat ha ideat diferents formes d’afrontar i conviure amb la mort i amb el fet de morir.

Ara, el Museu de Terrassa ens convida a fer un recorregut que ens permet visualitzar les tradicions i els costums funeraris més lligats al nostre territori i a la nostra cultura. Un itinerari que, a través de materials procedents del fons del Museu i documentació d’arxiu i fotografies, ens permetrà conèixer amb més detall les formes d’afrontar la mort i el seu significat, així com els diversos ritus funeraris en les diferents etapes històriques del nostre territori, des de fa poc més de cinc mil anys fins als nostres dies.

L’Exposició “Després de la mort” es podrà visitar a la Sala del Tinellet, al Castell Cartoixa de Vallparadís del 28 d’octubre de 2020 al 27 de juny de 2021 de dimecres a dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h; i diumenges, d’11 a 14 h.

“Després de la mort” fa un recorregut pel món funerari d’època prehistòrica (3500 aC – 900 aC), passant per la cultura ibèrica i el món romà, amb el protagonisme de la Seu d’Ègara com a espai funerari durant una bona part de la història terrassenca, fins arribar a la inauguració del nou cementiri de la ciutat i les diferents formes d’afrontar la mort que ha comportat l’entrada en el segle XXI.

L’Exposició “Després de la mort”, també disposa d’un espai didàctic per a visitants més joves i les seves famílies i on podran treballar i acostar-se al concepte de la mort i com afrontar-la. A més, també s’han treballat un seguit d’activitats complementàries destinades a tot tipus de públic com ara el catàleg del Museu “Després de la mort”, un taller adreçat a escolars, una guia de lectura o activitats familiars, visites o xerrades vinculades a la temàtica de la mostra.

Trobaràs tota la informació sobre aquesta mostra i altres exposicions i activitats del Museu de Terrassa a: www.terrassa.cat/mort