Terrassa llueix el seu patrimoni a la Setmana del Turisme Industrial

Terrassa pot presumir de tenir alguns dels conjunts patrimonials industrials més importants d’Europa. Edificis com la Masia Freixa o l’antiga fàbrica Aymerich, Amat i Jover, ara seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya en són un bon exemple.

Durant aquests dies, tenim una gran oportunitat per visitar alguns d’aquests tresors de l’arquitectura industrial de finals del segle XIX i principis del XX. I es que fins al 8 de novembre, Terrassa se suma a la setmana del Turisme Industrial, que arriba a la cinquena edició adaptant-se a la situació actual i promovent activitats virtuals i de proximitat amb l’objectiu de reivindicar i posar en valor el patrimoni industrial del país.

Cada dia a les 12 del migdia podrem gaudir, per exemple, d’un recorregut per la Masia Freixa amb l’activitat: “Masia Freixa, la singularitat del modernisme a Terrassa”. Un passeig per aquest singular edifici per conèixer els seus orígens, la seva evolució al llarg de la història i la seva arquitectura única. L’activitat es durà a terme amb un màxim de 6 persones per visita i cal fer reserva prèvia al telèfon 93 739 70 19 o a través del correu electrònic turisme@terrassa.cat

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya també organitza activitats en el marc de la Setmana del Turisme Industrial. En aquest cas, podrem gaudir d’una jornada de portes obertes el diumenge 8 de novembre que ens permetrà conèixer aquest impressionant edifici industrial modernista de Terrassa i fer recorregut per la ciència d’una forma amena, combinant una col·lecció excepcional d’objectes i uns espais expositius adaptats al públic familiar.

Més informació: mnactec.cat/ca/activitats

També el Museu Tèxtil se suma també a la Setmana del Turisme Industrial. Fins el proper dia 15 de novembre, inclòs, es pot visitar els diumenges de 10.00 a 14.00 hores. L’entrada i visita lliure a les exposicions és gratuïta amb aforament limitat i seguint tots els protocols per garantir la màxima seguretat. Hi trobareu les exposicions “Petits retalls del Tèxtil” i “Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió”, a més de la “Sala del procés tèxtil”. Han quedat suspeses totes les activitats presencials programades dins d’aquest període, entre les quals la conferència “Democratització dels tèxtils per a interiors”, prevista inicialment per aquest diumenge 8 de novembre. Tanmateix, durant la setmana vinent trobareu a les xarxes socials del Museu Tèxtil petites càpsules explicatives amb imatges molt interessants. Podeu seguir-les, compartir-les o fer-ne comentaris.

Més informació a: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02 i www.cdmt.cat

Tota la informació i activitats de la Setmana del Turisme Industrial a:
www.xatic.cat/ca/activitats/setmana-del-turisme-industrial—com-es-fan-les-coses/103