L’home dels Nassos: el coneixeu?

Cada 31 de desembre, un personatge molt especial baixa des de la muntanya de Sant Llorenç i arriba a Terrassa per acomiadar l’any i desitjar-nos que comencem l’any següent amb molt bon peu. Ningú no sap on viu, però diuen que té tants nassos com dies té l’any.

El seu nom és Nassut de Nasrogent, més conegut com a l’Home dels Nassos, i el segueixen els seus ajudants: en Janús i en Fumera i la seva companya, la Margarida Tafanera, a més dels bastoners, que aprofitant l’avinentesa, van ben disfressats de pastorets.

Aquest any, la situació sanitària no li ha permès visitar-nos i fer la tradicional cercavila, que fa uns anys va recuperar la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa, des de la plaça del Triomf fins al Mercat de la Independència, saludant a tothom i especialment als nens i nenes de Terrassa.

Però perquè conegueu més a fons la bonica i llegendària història de l’Home dels Nassos, endinseu-vos en aquest vídeo i ben aviat sabreu  qui és aquest personatge tan peculiar i estimat.