Teatre, circ, dansa i obres familiars: varietat i qualitat per a tothom!

L’Any nou a Terrassa ha arribat acompanyat d’una àmplia oferta cultural, un seguit de propostes entre les quals destaca la Temporada Municipal d’Arts Escèniques de Terrassa, que porta a la ciutat un total de 18 espectacles de teatre, circ, obres familiars, noves tendències o dansa contemporània. Es tracta d’una programació de qualitat, àmplia i amb una gran varietat d’estils que es podrà veure a la ciutat entre els mesos de gener a juny. Així doncs, i si ens animem a començar el nou any 2021 gaudint de la cultura, només cal donar un cop d’ull a la programació i reservar les nostres entrades!

Entre les obres que podrem veure hi ha dues entrenes: Mivion (Ràdio Sarajevo), de La Conquesta del Pol Sud i El vell León, d’Oscar Intente. Aquestes estrenes arriben acompanyades d’altres obres que ja estaven en cartell en el seu moment però que finalment no es van poder representar i que ara s’han reprogramat com Un dia qualsevol, una comèdia sobre l’amistat i les ganes de viure dirigida per Oriol Tarrasón i interpretada per la companyia Les Antonietes, que es representarà al Teatre Principal el dissabte 6 de febrer. Una altra de les obres reprogramades i que tornarà a la cartellera del Teatre Principal dissabte 1 de maig és Señora de rojo sobre fondo gris, interpretada per José Sacristán que porta a escena una interpretació commovedora del monòleg on Miguel Delibes va retratar la dona de la seva vida.

Teatre compromès

També destaquen, dins la nova programació per aquest primer semestre de l’any, la nova proposta de La Calòrica: De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda, un espectacle sobre l’emergència climàtica i sobre la manera com el poder utilitza la societat a conveniència, fins i tot davant temes cabdals com aquest. Sota la direcció d’Israel Solà, l’obra es podrà veure al Teatre Principal el dissabte 5 de juny. Tindrem l’oportunitat també de gaudir dels monòlegs Sobre la tiranía, de Carles Grau, el dissabte 16 de gener al Teatre Alegria, una obra que servirà per aixecar el teló de la Temporada Municipal d’Arts Escèniques a Terrassa per aquest primer semestre de l’any. Es tracta d’una adaptació lliure del best-seller On Tyranny: Twenty Lessons From The Twentieth Century, de l’historiador i escriptor nord- americà Timothy Snyder. Sobre l’escenari, un actor que pot ser un orador, un professor o un conferenciant ens acosta a la història del segle XX amb l’ajuda de les imatges d’un antic projector.

El diumenge 28 de febrer arriba al Teatre Alegria una altra de les propostes destacades d’aquesta temporada. Es tracta de Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria, de Glòria Ribera, un espectacle que centra la seva investigació en la llet de vaca com a sedant de les masses i les seves emocions a través del cuplet, el tango, el fandanguillo, el foxtrot i el pasdoble. Tot plegat amb la interpretació de Glòria Ribera, una artista que treballa per a la recuperació d’aquest gènere, juntament amb Amalia Calderón.

Dues estrenes destacades

La programació d’arts escèniques inclou l’estrena de El vell León, d’Òscar Intente a partir dels llibres El Petit Príncep i Carta a un ostatge, d’Antoine de Saint-Exupéry. L’obra, que es podrà veure el dissabte 24 d’abril al Teatre Alegria, ens convida a assistir a una trobada imaginària al desert entre Saint-Exupéry i l’escriptor i crític d’art Léon Werth, el seu gran amic, i a qui va dedicar l’obra El Petit Príncep.

La nova programació també porta dissabte 29 de gener al Teatre Principal el nou espectacle de La Conquesta del Pol Sud, Mivion (Ràdio Sarajevo), a partir del testimoni en primera persona d’un periodista de Sarajevo durant la guerra dels Balcans.

Durant aquesta temporada, la ciutat també acollirà la representació d’obres com el drama familiar sobre els fets de l’1 d’octubre Alguns dies d’ahir, de Jordi Casanovas (dissabte 20 de febrer al Teatre Principal) Ex-Libris, de la Companyia Voël (diumenge 11 d’abril al Teatre Principal) o Turba, de Mos Maiorum (diumenge 9 de maig al Teatre Alegria).

Dansa i espectacles familiars

I els amants de la dansa també estan d’enhorabona ja que la programació també s’incorpora al festival Dansa Quinzena Metropolitana amb diferents propostes al llarg del mes de març com Am I Bruce Lee, de Junyi Sun / Kernel Dance Theatre, L’Hora del ritual, de Juan Carlos Lérida / Marina Monsonís , i Euforia, de la companyia Sacude.

A més, es reserva un espai important per a la programació familiar amb tres espectacles: La gallina dels ous d’or, de Zum-Zum Teatre (diumenge 14 de febrer al Teatre Alegria); Marúnica, de la companyia Roberto G. Alonso (diumenge 14 de març al Teatre Principal); Envà, de la Companyia Amer i Àfrica circ (diumenge 18 d’abril al Teatre Alegria) i Hai, la pescadora de somnis, de la companyia Giramàgic (diumenge 2 de maig, al Teatre Alegria).

Per a més informació i venda d’entrades visita: www.terrassaartsesceniques.cat