Sex Education Film Festival

El Cinema Catalunya acull els dies 22 i 23 de febrer la primera edició del Sex Education Festival, un festival internacional de curtmetratges dedicat al paper de l’educació sexual en la formació integral de les persones. La proposta, que vol ser un punt de trobada per a cineastes del sector, busca també la difusió de valors socials, educatius i culturals relacionats amb la sexualitat, la creativitat, la consciència i la cooperació.

El certamen, que neix amb la intenció de tenir continuïtat en el temps, ha rebut 180 curts de nombrosos països, entre els quals França, Brasil, Suïssa, Egipte, Perú, Alemanya o els Estats Units. Un total de 29 pel·lícules han passat a la selecció oficial per al seu visionat al llarg dels dies 22 i 23. Es tracta de curts de ficció, animació i documentals que aborden diferents temàtiques d’educació sexual, com el ciberassetjament, la violència de gènere, la sexualitat en la vellesa, l’acceptació sexual, l’homosexualitat, la prostitució, la disfunció sexual, etc. 

En funció de l’edat del públic al qual s’adrecen, els treballs seleccionats s’han dividit en dues categories: Teens Education (A partir de 12 anys) i Adults Education (A partir de 18 anys). La selecció oficial es projectarà al Cinema Catalunya en quatre sessions durant els dies 22 i 23. Hi haurà dues sessions matinals per a projectar els curts de la categoria Teens, amb l’assistència de l’alumnat de centres educatius de Terrassa, i dues sessions vespertines on es mostraran els curts de la categoria Adults, obertes a tots els públics.

Premis del jurat i del públic

El festival atorgarà quatre premis, dos premis escollits pel jurat (un per a cada categoria) i dos premis del públic, que podrà votar pel seu curtmetratge favorit el mateix dia. El jurat d’aquesta primera edició del Sex Education Festival està format per cinc membres que són referents en els àmbits d’educació sexual, cinema i cultura.

L’equip d’organització del festival, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, està format per Iván Albacete, professional en l’àmbit de l’educació, amb experiència en direcció de festival de curtmetratges i fundador del Green Planet Barcelona, i per Nadia Gumà, professional en l’àmbit de la comunicació i amb experiència en el camp de la sexualitat gràcies al fet que és la fundadora de NaturLove.

Informació i reserva d’entrades:www.sexeducationfestival.com