La Temporada de Música Clàssica de Terrassa torna a l’Auditori Municipal

La música de Mozart, Wagner, Vivaldi o Beethoven juntament amb temes de Jimmy Hendrix, Freddy Mercury, Eurythmics o els Rolling Stones entre d’altres artistes i formacions, sonarà durant els propers mesos a l’escenari de l’Auditori Municipal de Terrassa.

Amb totes les mesures de prevenció i seguretat necessàries, la Temporada de Música Clàssica de Terrassa aixeca el teló amb una programació musical organitzada per l’Ajuntament de Terrassa i que s’allargarà fins el proper mes de juny amb un ampli ventall de propostes que van de la Òpera de Mozart als concerts de la Orquestra de Cambra Terrassa 48, passant pel Ballet contemporani amb música en directe, una peça dedicada a la Masia Freixa o un espectacle familiar que suma música i ombres xineses.

Una programació que inclou propostes molt diferents i innovadores al voltant del fil conductor de la música clàssica i que s’iniciarà el diumenge 21 de febrer a les 18 h amb el concert Bohemian Rhapsody a càrrec de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48. Un recorregut per les obres de grans compositors de la regió de Bohèmia, com F.Jiranek, J.Myslivececk, P.Wranitzky o B.Martinu. A més, també s’interpretaran temes de músics com W.A.Mozart o el Bohemian Rhapsody de F.Mercury.

Diumenge 28 de febrer a les 19 h l’Auditori Municipal acollirà la representació de l’Òpera Bastià & Bastiana, a càrrec d’Ensemble Contratemps. Una petita òpera popular d’un sol acte i obra d’un jove Mozart que amb només 12 anys va escriure aquesta peça on ja va mostrar una gran habilitat per a l’escriptura vocal i la paròdia.

La programació de la Temporada de Música Clàssica també inclou una oferta destinada al públic familiar emmarcada dins el Terrassa Clàssic Kids. És el cas de la funció de la companyia d’Ombres Xineses Valeria Guglietti que diumenge 7 març, a les 12 h portarà el seu espectacle Mano y mano a l’escenari de l’Auditori Municipal de Terrassa. Una actuació on la música i l’art de les ombres xineses es fonen per endinsar el públic en un món màgic.

El dissabte 20 de març el polifacètic artista Mark Pulido, músic i investigador d’instruments i noves sonoritats portarà el seu Concert Harmonitzador a l’Auditori Municipal de Terrassa. Un concert meditatiu per celebrar l’’entrada en l’equinocci de primavera mitjançant els efectes de les campanes planes, les anomenades “biles”, i les seves mes de 70 freqüències diferents.

La Temporada de Música Clàssica de Terrassa continuarà el diumenge 28 de març amb l’espectacle Imagine Telemann que compta amb la direcció narrativa de Josep Pedrals i la música de G.Ph Telemann interpretada per la Orquestra de Cambra Terrassa 48. Un concert interactiu on el públic podrà escollir una història guiada a través de les paraules de Josep Pedrals acompanyada de la imaginació sonora de G. Ph. Telemann.

El Diumenge 25 d’abril Els Sons del diable arriba a l’Auditori Municipal de la mà de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, que interpretarà peces de músics tan diversos com R. Wagner, L. Bocccherini, P.Hass, J Hendrix o els Rolling Stones, entre d’altres. Un espectacle que gira al voltant del conegut dins l’àmbit musical com el so del diable o diabolus in musica per referir-se a la sonoritat que es produeix entre dues notes a distància de tres tons: el tritó.

Dissabte 15 de maig, els temes de músics tan diferents com Vivaldi, Bach, Mozart o Beethoven compartiran l’escenari de l’Auditori Municipal amb les cançons de The Carpenters o el Eurythmics a través de l’espectacle de dansa amb música en viu Xoc Anti-Tempoa càrrec del Ballet Contemporani de Catalunya.

Diumenge 16 de maig amb motiu del segon centenari del naixement de Pauline Viardot-Garcia, l’Auditori Municipal de Terrassa acollirà l’espectacle L’Andalousie au coeur amb una recuperació del repertori de cançons en castellà d’una de les figures més rellevants de la música del segle XIX, tant en la seva faceta de cantant com de compositora i intel·lectual de l’època.

L’Orquestra de Cambra Terrassa 48 tornarà a l’escenari de l’Auditori Municipal el diumenge 23 de maig amb l’espectacle Medea, un homenatge a Joan Manén en el 50 aniversari de la seva mort, recuperant una de les seves obres oblidades: El monodrama Medea.

EI diumenge 13 de juny, el Quintet de guitarres 1900 portarà a l’Auditori Municipal Guitarritmos, reflejo del recuerdo,un repertori integrat per arranjaments d’obres clàssiques i contemporànies on destaca Masia Freixa del compositor José Galeote, una obra que reflecteix el paisatge sonor al voltant d’aquest singular edifici modernista, part importantíssima del patrimoni de la ciutat de Terrassa.

Com ja és habitual, la Temporada de Música Clàssica de Terrassa també inclou el cicle Més Música, amb quinzena d’actuacions des del mes de febrer i fins el mes de juliol.Un seguit de concerts organitzats per entitats de la ciutat entre els que destaquen el cicle de Cant Coral Terrassa Ciutat Coral així com el Cicle de concerts de l’Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa. Unes actuacions que inclouen cant coral, música de cambra, tallers d’òpera, sardana o teatre musical, entre moltes altres propostes.

Per a més informació i venda d’entrades consulta: www.terrassamusicaclassica.cat/