ATMOS-FEAR, una invitació a reflexionar sobre el futur que volem per al planeta

El polifacètic Jon Tugores, fotògraf, arquitecte, pilot i professor universitari és l’autor de la mostra que des del 25 de febrer es pot visitar al Centre Cultural Terrassa. L’exposició ATMOS-FEAR recull un important nombre de fotografies aèries d’una desena de ciutats europees amb les que l’autor estableix una connexió i una interpretació del territori en el que vivim i desenvolupem la nostra activitat, ja sigui de forma individual o col·lectiva.  Un territori sotmès a un canvi constant, principalment degut a la interacció urbana, i sobre el que plana cada cop amb més força l’amenaça del canvi climàtic. Sota aquesta mirada crítica, ATMOS-FEAR convida a les persones visitants a reflexionar sobre el futur del nostre planeta, vinculant-lo  al desenvolupament de les ciutats, els pobles, els boscos o la mateixa economia.

A través de les seves fotografies, Tugores estableix un diàleg i una reflexió al voltant de la relació, sovint conflictiva, entre ciutat i medi ambient. Tugores ens presenta una Terrassa que, com a gran ciutat d’àmbit europeu, i en el context actual de canvi constant, haurà de prendre un compromís respecte el medi ambient i en la lluita contra el canvi climàtic. Però… Serem a temps d’aturar el canvi climàtic abans d’arribar al que la comunitat científica qualifica com a punt de no-retorn? 

L’Exposició ATMOS-FEAR es podrà veure al Centre Cultural Terrassa fins a finals del proper mes de juny i, posteriorment, farà un itinerari per diferents ciutats europees. A més, algunes de les fotografies també es podran veure al pavelló de Catalunya durant la celebració de la Biennal d’Arquitectura de Venècia d’aquest any.  D’altra banda, i durant la seva estada a Terrassa, la mostra es complementarà amb dues taules rodones, els dies 15 d’abril i 27 de maig, i en les que professionals del món de l’arquitectura, l’economia o la comunicació, parlaran sobre el binomi Ètica-Ciutat, per reflexionar al  voltant del model de ciutat que volem per al futur. 

ATMOS-FEAR  es pot visitar a les Sales 3 i 4 del Centre Cultural Terrassa del 25 de febrer al 27 de juny de 2021, de dilluns a dissabte de 16h a 21 h i festius si hi ha funció.

Per a més informació: www.fundacioct.cat/exposicio/jon-tugores-atmos-fear