Imaginant la ciutat del futur a l’EspaiDos de la Sala Muncunill

Com serà el futur de la nostra ciutat? Quina serà la seva complexa relació amb àmbits com l’ecologia, l’espai públic o l’economia? L’EspaiDos de la Sala Muncunill ens convida a debatre, reflexionar o imaginar al voltant d’aquests i molts altres aspectes vinculats al futur de la ciutat. I ho fa en el marc d’una nova edició del Terrassa Comissariat, un cicle impulsat pel servei de cultura de l’Ajuntament de Terrassa que compleix ja onze anys treballant per difondre les pràctiques artístiques més contemporànies.

En aquesta ocasió, i durant els propers mesos, es podran visitar un total de 4 exposicions agrupades en un cicle que porta per títol Ciutat. El futur no té data i que estan comissariades per Federica Matelli. Les mostres se centren en la temàtica del futur de la ciutat i plantegen preguntes com ara quines possibilitats té la nostra vida quotidiana d’aquí a dos-cents anys? O quins objectes formaran part del nostre dia a dia en el futur?

Quatre exposicions fins a l’octubre

Així, del 10 d’abril al 9 de maig, Antonio R. Montesinos presenta la seva exposició So Far (Away), on l’artista es proposa escenificar un futur assentament humà allunyat dels estereotips de la ciència ficció als que estem acostumats.

Del 22 de maig al 20 de juny, Anaisa Franco portarà a l’EspaiDos Green Wave, una escultura d’art públic que vol involucrar l’audiència en la creació d’un espai comú compartit on poder caminar, jugar, descansar o menjar.

Del 3 al 31 de juliol Monica Rikić exposarà el seu treball Mare de Robots, una instal·lació interactiva amb elements de joc, robòtica i sociologia. El seu objectiu és visualitzar i analitzar des del punt de vista artístic els efectes i resultats d’una futura societat híbrida entre humans i entitats artificials.

I, finalment, del 10 de setembre al 17 d’octubre, Enric Maurí serà l’encarregat de tancar el cicle Terrassa Comissariat 2021 amb La Gran Festa. La mostra parteix de l’actual situació socioeconòmica i dels efectes de la crisi, posant de relleu algunes operacions financeres de gran risc que han posat contra les cordes l’economia mundial. Una exposició que simula el dia desprès d’un espai en el que s’ha celebrat una gran festa amb un ambient de ressaca i una sensació de mareig i confusió.

No-conferències

Per tal de superar l’espai físic que ocuparan les exposicions, i al mateix temps convidar tothom a participar i endinsar-se en aquest exercici d’imaginació al voltant de la ciutat del futur, cada una de les mostres comptarà també amb una «no-conferència». Unes activitats que volen ser un diàleg participatiu centrat en la temàtica de cada exposició. Per fer-ho, comptaran amb l’assistència dels i les artistes i de persones expertes en àmbits com la geografia, l’arquitectura o la filosofia entre d’altres. Les «no-conferències» estan programades per les següents dates:

10 d’abril. Ecologia: la ciutat postnatural i la cartografia especulativa.

22 de maig. Espai públic: el metabolisme urbà.

3 de juliol. Societat: cap a una ciutat híbrida d’humans i no-humans.

18 de setembre. Economia: especulació i crisi en l’economia neoliberal.

Aquestes sessions es duran a terme a la Sala Muncunill amb el mateix horari, 17.30 h, i per participar caldrà reserva prèvia a: TerrassaArtsVisuals@terrassa.cat

Més informació a: www.terrassa.cat/artsvisuals