Sant Jordi reviu a Terrassa!

Terrassa es prepara per a viure la gran festa dels llibres i les roses. El Sant Jordi d’aquest 2021 no serà la diada multitudinària d’altres ocasions, amb milers de persones omplint els carrers i les places de la ciutat. Malgrat tot, respectant les normes vigents i aplicant les mesures de seguretat i prevenció necessàries, s’han organitzat un gran nombre d’activitats vinculades a la Diada de Sant Jordi, destinades a tot tipus de públic i que es duran a terme abans, durant i després del 23 d’abril.

Així, aquest any, entre el 19 i el 24 d’abril, Terrassa comptarà amb diferents parades exteriors de llibres i flors distribuïdes per diversos punts de la ciutat per tal que els terrassencs i terrassenques trobin els millors obsequis per aquest Sant Jordi.  Unes parades que, a diferència d’altres anys i degut a la situació sanitària, només podran anar a càrrec de professionals del sector com llibreries, editorials o floristeries i s’instal·laran preferentment davant d’aquests establiments. 

Terrassa, omple't de roses i llibres

Els gremis de llibreters i el de floristes posen així a l’abast dels terrassencs i les terrassenques la seva oferta per aquesta diada. Una gran oportunitat d’adquirir els llibres i les roses per aquest Sant Jordi i de mostrar també el nostre suport als professionals d’aquests sectors. Uns professionals que durant aquests dies han preparat diferents activitats que van de les actuacions musicals a la signatura de llibres, passant pels tallers infantils. Tot un seguit de propostes que de ben segur ens ajudaran a viure un Sant Jordi molt especial. 

Dimarts 20 d’abril 

– Presentació del llibre per a nens i nenes Un brill màgic a càrrec de l’autora Anna Maria Alcántara, poeta i neurobiòloga. A les 18 h a la Llibreria Re-Read / Colmado Roca (passeig Comte d’Ègara, 23). Aforament limitat.

– Signatura d’exemplars de Estimat Monstre a càrrec del l’autor Lluís Prats, de 19 a 20 h a la Llibreria La Temerària (c. de Goleta, 7).

– Presentació de llibres al canal d’Instagram de la llibreria @lorellaverda. A les 19 h.

Dimecres 21 d’abril 

Un conte de bon matí El drac i la perla a les 8h al canal d’Instagram de la llibreria @lorellaverda.

– Antoni López Massó signarà exemplars de El mestre pintor de Santa Maria d’Ègara de 19 a 20 h a la Llibreria La Temerària (c. de Goleta, 7).

Dijous 22 d’abril

Presentació del llibre Una tragèdia pintada. El martiri de Tomàs Becket a Santa Maria de Terrassa i la difusió del culte a la península Ibèrica a càrrec de l’historiador de l’art Carles Sánchez. A les 18.30 h a la Seu d’Ègara (plaça del Rector Homs, s/n). Places limitades. Cal inscripció prèvia al 93 739 70 72 o a l’adreça electrònica museudeterrassa@terrassa.cat.

Signatura d’exemplars de Consumits pel foc a càrrec de l’autor, Jaume Cabré,de 19 a 20 h a la Llibreria La Temerària (C. de Goleta, 7).

 Divendres 23 d’abril, Diada de Sant Jordi 

– Un conte de bon matí,  La Jordina i la rosa, a les 8 h al canal d’Instagram de la llibreria @lorellaverda.

– Música i llibres al carrer, de les 17.30 a les 20 h davant la Llibreria Synusia (C. Montserrat, 136).

– Míriam Armengol signarà exemplars del seu conte La Carlota no vol ser una princesa a les 18 h a la lliberia l’Orella Verda (c. de la Rutlla, 26).

– Cristina Olivares signarà exemplars del seu conte Amor pel mar a les 19 h a la lliberia l’Orella Verda (c. de la Rutlla, 26).

Dissabte 24 d’abril

– A les 11 h la llibreria Synusia (c. de Montserrat, 136) organitza el club de lectura de l’àlbum il·lustrat NO!, de Marta Altés. Cal inscripció prèvia per correu electrònic a info@synusia.cc o somcodol@gmail.com

Activitats a les biblioteques

A més, i com ja és tradicional, la xarxa de biblioteques municipals de Terrassa, la bct xarxa, impulsa un seguit d’activitats familiars per treure el màxim profit al Sant Jordi d’enguany.

Així, a la biblioteca del districte 4 (bd4) podrem participar en diferents activitats familiars vinculades a la diada dde Sant Jordi:

– Vine a fer-te una fotografia amb Sant Jordi i la princesa! (Del 19 al 23 d’abril a la sala infantil de la Biblioteca districte 4).

– Porta els teus punts de llibre més artístics i creatius! Si portes el teu punt de llibre a la Biblioteca aconseguireu un petit obsequi. (Recollida dels punts: del 6 al 19 d’abril. Exposició: del 20 al 23 d’abril ).

– Els enigmes secrets de Harry Potter. La biblioteca entregarà un sobre especial amb un munt d’activitats i misteris per resoldre. Activitat adreçada a infants de 6 a 13 anys.  Més informació al telèfon 93 739 74 23 o enviant un correu electrònic a bd4@terrassa.cat

– Laboratori de lectura Sant Jordi com mai t’ho havien explicat. Activitat adreçada a infants de 4 a 9 anys i les seves famílies. Dijous 22 d’abril a les 18.30 h a la Biblioteca districte 4 (activitat presencial). Inscripcions trucant al telèfon 93 739 74 23 o enviant un correu electrònic a bd4@terrassa.cat

Per a més informació sobre aquestes activitats podeu trucar al telèfon 93 739 74 23 o escriure un correu electrònic a bd4@terrassa.cat.

D’altra banda, la biblioteca del districte 2 (bd2) organitza el taller de papiroflexia Un Sant Jordi molt especial, previst per dimecres 21 d’abril a les 17.30 h. Les places són limitades i cal inscripció prèvia. Més informació a la bd2, per telèfon: 93 786 91 62 o per correu electrònic: bd2@terrassa.cat.

La biblioteca del districte 5 (bd5) ens proposa un 3 en ratlla de Sant Jordi. Un taller familiar adreçat a infants de 4 a 7 anys previst pel dijous 22 d’abril a les 18 h. Les places són limitades i cal inscripció prèvia per correu electrònic: bd5@terrassa.cat o per telèfon: 93 735 09 27. 

I si us agraden els contes no us podeu perdre la proposta de la biblioteca del districte 6 (bd6) per aquest Sant Jordi: Amb la iniciativa Contes al pati, el divendres 23 d’abril, la biblioteca ens convida a una marató de lectura de contes amb sessions a les 17 h, a les 18 h i a les 19 h. Cal inscripció prèvia, presencialment a la mateixa biblioteca, per correu electrònic a bd6@terrassa.cat o trucant al telèfon 93 739 74 20.

I per els més petits i petites de la casa, la biblioteca del districte 6 (bd6) ens proposa l’activitat NPL: Cantem i ballem per Sant Jordi, a càrrec de Laia Camps. Una proposta adreçada a infants d’1 a 3 anys prevista per dissabte 24 d’abril a les 11 h. Cal inscripció prèvia i es pot fer presencialment, enviant un correu a bd6@terrassa.cat o mitjançant el telèfon 93 739 74 20. 

Per últim, la xarxa de biblioteques municipals també ens convida al videotutorial Taller de roses per Sant Jordi. Organitzat per la biblioteca del districte 4 (bd4), amb aquesta iniciativa podrem aprendre a fer una rosa d’una manera ràpida i senzilla. Serà dimecres 21 d’abril als perfils de Facebook i Instagram de Bct xarxa. 

D’altra banda, i del dia 9 i fins el 22 d’abril, les biblioteques municipals organitzen un seguit de presentacions de llibres a la Biblioteca Central per on passaran autors com Xavier Serrahima, Antonio López Massó, Edu Guindo, Marta Benedí, Cèsar Sáanchez, Cristina Olivaares, Marta Benedí o Nerina Vallejo. 

Sant Jordi al Museu 

Si voleu viure un Sant Jordi en família i en un marc incomparable com el Castell Cartoixa de Vallparadís, divendres 23 d’abril a les 17.30 h, el Museu de Terrassa organitza l’activitat familiar per a infants de 3 a 6 anys La llegenda del drac de Terrassa. Cal inscripció prèvia a  museudeterrassa@terrassa.cat

Podeu consultar tota la informació sobre la diada de Sant Jordi a Terrassa i les diferents activitats organitzades a: www.terrassa.cat/sant-jordi