Tot a punt per a la Fira Modernista de Terrassa!

La programació inclou activitats presencials i online en una Fira més reduïda i adaptada a la situació sanitària, amb aforaments limitats i reserva prèvia per assistir als diferents espectacles i activitats que s’han programat.

Els dies 7, 8 i 9 de maig, amb un format i un programa més reduït però amb el mateix compromís amb la cultura, la història i la conservació del patrimoni que identifica i singularitza la ciutat, torna la Fira Modernista de Terrassa! 

Enguany, la màxima prioritat ha estat fer de la Fira un espai segur. I amb aquest objectiu s’ha dissenyat un protocol d’actuació i prevenció que hauran de seguir les persones visitants que vulguin assistir presencialment a les activitats programades. Un seguit de mesures que es poden consultar al programa de la Fira Modernista d’aquest any, que reuneix prop d’un centenar d’activitats online i presencials i que es pot consultar a www.firamodernista.cat 

El Teatre Principal de Terrassa serà el protagonista de la inauguració i la cloenda de la Fira 2021. L’Espectacle Terrassa, Modernisme de la Il·lusió, a càrrec de la companyia Núria Serra, obrirà la programació de la Fira Modernista el divendres 7 de maig a les 20 h. I els Ministrils del Raval, amb el concert Fabricant Tonades, seran els encarregats de tancar la programació diumenge 9 de maig a les 20 h. A més, i al llarg de tot el cap de setmana, el Teatre Principal acollirà fins a mitja dotzena d’espectacles que van de la màgia a l’Òpera, passant pel ball i que formen part de la programació d’aquesta nova edició de la Fira Modernista.

Per assistir presencialment a qualsevol dels espectacles programats caldrà fer reserva prèvia a través de la pàgina web de la Fira. Donada la limitació d’aforament, tots els espectacles programats al Teatre Principal es podran veure en directe a través de diferents plataformes: la pàgina web de la Fira, Canal Terrassa i també el Canal de Youtube de l’Ajuntament.

Una àmplia oferta de rutes i visites guiades 

Com és tradicional a la Fira Modernista de Terrassa, l’oferta de visites guiades al patrimoni serà una de les grans protagonistes, i esdevindrà, un cop més, una oportunitat única per conèixer els elements més singulars de l’etapa modernista a la ciutat. Un programa de rutes que enguany ens proposa viatjar per edificis com el Parc de Desinfecció, la Masia Freixa o l’Ajuntament, entre d’altres. 

Portes Obertes a diferents museus de la ciutat 

Les visites guiades al patrimoni es complementen amb l’oferta cultural que ofereixen el Museu Tèxtil, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya o el Museu de Terrassa, que ens conviden a participar de les jornades de portes obertes i visitar les diferents exposicions i activitats programades durant aquests dies.També la Masia Freixa obrirà les seves portes permetent  visitar el seu interior per conèixer els espais on vivia la família Freixa i Argemí. A més, durant la Fira  es podran  trobar peces originals cedides per l’ocasió pel Museu de la Federació Catalana de Tennis i amb la col·laboració del Club Tennis Terrassa. També es podrà veure la mostra d’Hoquei 1900 de l’Arxiu del CD Terrassa Hoquey amb la col·laboració de Toni Nogués, Xavi Planas i el Museu de Terrassa. I una petita selecció de peces dels inicis del cinema de la col·lecció Jordi Tomàs i Freixa, que recentment ha passat a ser patrimoni de la ciutat.

Trenet 1900

Aquest any, també ens torna a visitar el Trenet 1900 que, amb sortida i arribada a la plaça Vella, ens permetrà fer una passejada per descobrir alguns dels elements patrimonials més representatius de la ciutat mentre escoltem les històries d’edificis i carrers. 

Recorregut del trenet: pl. Vella, c. Major, c. Unió, pl. Salvador Espriu, Raval de Montserrat, c. Rasa, c. Nou de Sant Pere, c. Garcia Humet, pg. Comte d’Ègara, c. Font Vella, pl. Vella. 

Gastronomia i mercats

Com cada any, la Fira Modernista de Terrassa reserva un espai destacat per a la gastronomia de l’època per a gaudir dels plats i els productes típics del Modernisme que els diversos establiments de restauració de la ciutat posen a l’abast de tothom. Una oferta a la que es suma el Mercat de la Independència que guarnirà les seves parades i acollirà diferents exposicions vinculades amb l’època modernista. A més, el mercat d’artesania a la Plaça Freixa i Argemí o el mercat d’alimentació al tram nord de la Rambla d’Ègara seran altres dels atractius de la Fira d’aquest any. 

Un seguit d’activitats que, per la seguretat de tothom, tindran un aforament limitat i control d’accés. Caldrà seguir en tot moment les indicacions del personal de la Fira així com les mesures de prevenció a totes i cada una de les activitats programades. 

Terrassa viurà aquest any una Fira Modernista més reduïda i més local que mai, però que mantindrà el mateix esperit creatiu que l’ha caracteritzat al llarg de tots aquests anys i que servirà com a punt de partida per començar a construir la Fira Modernista 2022.

Tota la informació, espectacles en directe i reserva d’entrades a: 

http://www.firamodernista.cat