Música clàssica a tot arreu i per a tothom!

L’Ajuntament de Terrassa posa en marxa el cicle Sons Clàssics, que arriba enguany a la seva dotzena edició consolidat com un esdeveniment cultural per difondre i explicar la música clàssica a tot tipus de públic. Per aconseguir-ho, s’han programant fins a sis actuacions a tots els districtes de la ciutat, que estaran acompanyades d’una breu explicació per part dels artistes amb la intenció d’aportar al públic assistent informació al voltant de les pròpies formacions musicals i  també del repertori que interpreten. 

Aquest cicle musical s’iniciarà el divendres 21 de maig i s’allargarà fins el proper 18 de juny, adaptat a la situació sanitària i programant els concerts en espais com biblioteques, l’Arxiu Municipal o patis d’escoles, amb l’objectiu d’incrementar les mesures de prevenció i seguretat. Totes les actuacions tindran un aforament limitat i caldrà fer reserva prèvia per assistir als concerts de forma totalment gratuïta a través de l’enllaç https://www.entrapolis.com/organizador/cultura-districtes. En el cas dels espectacles programats a la bd4 i bd6, caldrà reservar les entrades per telèfon o correu electrònic (bd4:  tel. 93 739 74 23 bd4@terrassa.cat; bd6: tel. 93 739 74 20 bd6@terrassa.cat). 

Sons Clàssics compta amb una programació àmplia, variada i de qualitat que inclou des de música antiga fins a temes cinematogràfics, passant per peces musicals creades durant el confinament o les ombres xineses musicades, entre altres propostes. La primera de les actuacions se celebrarà el divendres 21 de maig a les 20 h a la biblioteca del Districte 2 (bd2)  i anirà a càrrec de de la companyia Òpera-Collage, amb Laia Camps (soprano), Joan Martínez Colás (tenor) i Monika Lao (piano), que interpretaran el concert Òpera de Cine.

El dijous 27 de maig serà el torn de Despertant Instruments adormits,  a les 19 h a la bd4. Un espectacle a càrrec d’Antoni Madueño que es repetirà el dijous 10 de juny i que s’emmarca en el projecte europeu Awakening sleeping instruments, per fomentar el coneixement de la música medieval entre el públic a partir de la reproducció dels instruments musicals que apareixen a la portalada romànica del monestir de Ripoll i la interpretació de les músiques creades i copiades a l’scriptorium del monestir entre els segles X i XIV. Les actuacions es completen amb una exposició d’instruments medievals a la bd4 vinculada a aquest projecte. 

El divendres 28 de maig el Quintet Quatre + 1 oferirà el concert Hollywood a les 20 h, a l’Arxiu Municipal. Una proposta que ens convida a reviure escenes memorables de pel·lícules molt conegudes pel públic a través de la seva música.  La programació d’aquesta nova edició del cicle Sons Clàssics continuarà el diumenge 6 de juny a les 20 h al pati de l’Escola Pere Viver amb Música confinada per a percussió, a càrrec d’Apostoflant, trio de percussió. Una proposta de tres joves percussionistes que en ple confinament domiciliari desenvolupen un repertori adaptat als recursos de què disposen. 

El pati de l’IES Egara serà l’escenari del concert Finestres del Confinament,  programat divendres 11 de juny a les 19 h. Un espectacle multidisciplinari amb Aloma Ruiz al violí, Xavier Cuevas a l’arpa i la soprano Sílvia Sabater, que vol ser un recordatori de les actuacions al balcó d’una soprano durant els dos mesos que va durar el confinament en la seva fase més estricta. 

El cicle Sons Clàssics 2021 finalitzarà el divendres 18 de juny amb una doble actuació, a les 17.30 h i a les 19 h, de la companyia Valeria Guglietti, que portarà la seva proposta Historias asombrosas a la bd6. Una actuació que mostrarà siluetes d’ombres fetes amb mans i petits accessoris per explicar històries que ens faran gaudir d’un art mil·lenari, les ombres xineses.

Més informació:  http://www.terrassa.cat/sons-classics