Del 21 al 27 de maig, el Catalunya presenta…

FIRST COW

First Cow (Estats Units. 2019). 121 minuts. 
Digital. Doblada al castellà i versió original en anglès, subtitulada en castellà.
Direcció: Kelly Reichardt.
Intèrprets: Ewen Bremner, Toby Jones, John Magaro, Orion Lee…

First Cow explica la història d’un cuiner, contractat per una expedició de caçadors de pells, en l’estat d’Oregó, en la dècada de 1820. També és la història d’un misteriós immigrant xinès que fuig d’uns homes que el persegueixen i de la creixent amistat entre tots dos en un territori hostil.

Premi a la millor pel·lícula del Cercle de Crítics de Nova York. 


 

HORARIS: 

Divendres: 16:45 / 19:35 (VOSE)
Dissabte: 16:45 / 19:35
Diumenge: 16:45 / 19:35 (VOSE)
Dimecres: 16:45 / 19:35 (VOSE)
Dijous: 16:45 / 19:35


Sales 1 i 2.
No recomanada per a menors de 12 anys. 

SWEAT

Sweat (Polònia, Suècia. 2020). 106 minuts. 
Digital. Doblada al castellà i versió original en polonès i anglès, subtitulada en castellà.
Direcció: Magnus von Horn.
Intèrprets: Magdalena Kolesnik, Julian Swiezewski, Aleksandra Konieczna…

La pel·lícula ens explica tres dies de la vida de Sylwia Zajac. Una professora polonesa de fitness que ha esdevingut tota una celebritat a les xarxes socials. Una influenciadora a qui segueixen milers de persones i que es troba rodejada d’empleats fidels que l’admiren. Però de sobte, Sylwia confessa en el seu compte d’Instagram que es troba sola i té necessitat d’una veritable intimitat.


 

HORARIS: 

Divendres: 17:15 / 19:45 (VOSE)
Dissabte:  17:15 / 19:45
Diumenge: 17:15 / 19:45 (VOSE)
Dimecres: 17:15 
Dijous:  17:15 / 19:45 


Sala 2.
No recomanada per a menors de 16 anys.

ORPHÉE ET EURIDICE

Compositor: Christoph Willibald von Gluck.
Direcció musical: Michele Mariotti
Directors d’escena: Hofesch Shechter i John Fulljames
Escenografia i vestuari: Conor Murphy
Iluminació: Lee Curran
Director del cor: Bruno Casoni 

Orphée / Juan Diego Flórez
Eurydice / Christiane Karg
L’Amour / Fatma Said

Christoph Willibald von Gluck va adaptar el mite d’Orfeu en la seva accione teatrale, Orfeo ed Euridice, que s’estrenà a Viena el 1762. Dotze anys després de la seva estrena, el 1774, el mateix compositor l’adaptà als gustos del públic parisenc i estrenà la versió francesa, que ha estat històricament la menys interpretada, i és la quina podrem escoltar en aquesta representació del Teatro alla Scala de Milà. 

Després de la mort d’Eurídice, i davant la desesperació d’Orfeu, els deus, mitjançant Amour (Cupido), el deixen descendir a l’Hades per a rescatar-la. Això no obstant, imposen una condició. No podrà mirar-la fins que n’hagin sortit i estiguin a l’exterior, sota la llum del sol.