El millor del teatre terrassenc, a escena!

Les companyies de teatre no professionals de Terrassa presenten, durant tot un cap de setmana, una autèntica marató d’obres teatrals. Ho fan en el marc de la 14ª edició del cicle Escenes Locals que habitualment es programa en diferents equipaments cívics dels diversos districtes de la ciutat, però que enguany, i degut a la situació sanitària s’ha concentrat en un cap de setmana i en un sol escenari: El Teatre Alegria. Tot plegat a l’espera de poder retornar l’any vinent als escenaris dels districtes, que són l’hàbitat natural de les representacions de l’Escenes Locals. 

Així, i durant el cap de setmana del 19 i 20 d’abril el públic podrà gaudir de l’enorme talent de les companyies locals de teatre no professionals i conèixer la gran qualitat dels seus treballs gaudint de la següent  programació:  

Dissabte 19 de juny

A les 12 h :Companyia 8 Terrassa amb Dones i silenci. 

Una obra de teatre de José Antonio Aguado, que es un crit en contra de la violència de gènere. Una representació construïda a partir de petites històries que ens endinsen en diferents escenes on la dona és el centre i vol fugir i lluitar contra la constant violència masclista que la persegueix. L’obra també compta amb projeccions del cineasta Antoni Verdaguer. 

A les 18 h: Pisanes i Companyia amb l’obra Centrifugats. 

Una històriade cinc germans que viuen i treballen en una bugaderia d’un barri marginal d’una gran ciutat. Quan eren petits un dels germans va desaparèixer. El pare els va explicar que un lleó se l’havia emportat i que ja no tornaria mai més. Amb el pas dels anys s’adonen que la història dels lleons no encaixa del tot…

A les 21 h: Companyia de Teatre Menos es Mas amb l’obra ¡Viva la nuit!

Els fets es desenvolupen en un hotel de moral molt comprensiva amb determinats clients que visiten Barcelona i els hi agrada practicar un turisme entremaliat tot propiciant situacions hilarants 

Diumenge 20 de juny 

A les 12 h:  Qollunaka Teatre amb l’obra Tribut Pepe Rubianes

En els temps que corren es troba a faltar una figura tan lliure i desacomplexada com la de Pepe Rubianes. Perquè des que ens va deixar, el món en general, i el de la cultura en particular, s’ha tornat un xic més avorrit, més trist i, perquè no dir-ho, més autocensurat. Un homenatge en forma de monòleg que no ens deixarà indiferents. 

A les 17.30 h: Companyia Teatre Mú amb l’obra Prohibido suicidarse en primavera

El parador de la doctora Roda és un lloc on acudeixen les ànimes perdudes que volen donar fi a la seva vida; allí es pot trobar tota mena d’utensilis i alternatives per escollir el procediment més atraient per a cada client. No obstant, sembla que el parador no acaba de funcionar perquè fa temps que no es suïcida ningú. 

A les 20.30 h : El Social Teatre amb l’obra Humor sense fronteres  

Breu recull a manera d’homenatge a dos dels millors grups humorístics. Des de Catalunya fins Argentina. Un espectacle fresc de només 45 minuts amb l’única finalitat de fer passar una estona divertida. 

Totes les representacions són gratuïtes i la programació s’ha fet respectant les actuals mesures de prevenció. L’aforament de la sala serà limitat i caldrà reservar prèviament les entrades a  través de la plataforma entrápolis: www.entrapolis.com/organizador/ajuntament-de-terrassa

Per a més informació: www.terrassa.cat/escenes-locals