Gaudim de l’estiu! Gaudim de Terrassa!

L’estiu acostuma a ser una època on sembla que tot allò que ens envolta tendeix a reduir  el seu ritme i tenim la sensació d’un cert alentiment. Però res més lluny de la realitat. Durant els mesos d’estiu, Terrassa ens oferix un amplíssim ventall de propostes lúdiques i culturals que podem gaudir sense necessitat de sortir de la ciutat. 

I es que, un any més, el cicle Fem Estiu! omple Terrassa amb tot un seguit de propostes culturals per a totes les edats durant el mesos de juliol, agost i setembre. Enguany, i degut a la situació sanitària, el Fem Estiu! s’ha adaptat amb l’objectiu de garantir la seguretat de tothom: públic i artistes. Per aquest motiu, els espectacles s’han programat en espais com patis d’escoles, la Seu d’Ègara, els patis de les biblioteques municipals o la Casa Alegre de Sagrera entre molts altres. 

Més de 150 actitivats

La programació inclou 150 activitats distribuïdes per tot el territori amb un ampli ventall de propostes destinades a tot tipus de públic. Així, el Fem Estiu! 2021 inclou entre d’altres, el Festival d’Estiu de la Seu d’Ègara, amb el repertori musical de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 o el Cicle Gaudí de Cinema en Català, amb la projecció del bo i millor del cinema fet a casa nostra, als barris d’Ègara i de Can Parellada, i que ens dona la possibilitat de veure llargmetratges com No Mataràs o La Dona Il·legal. A més, aquest any, també s’han programat sessions de cinema a la fresca amb la projecció de Intocable a l’Escola Agustí Bartra; Especiales, a l’ Escola Pau vila i Abominable, al Camp de Futbol Joan XXIII de Les Arenes. 

D’altra banda, el cicle Fem Estiu! d’enguany també inclou la programació d’estiu a la Factoria Cultural de Terrassa, els concerts de Jazz a la Fresca, organitzats pel Club de Jazz dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals; el cicle Sons del Temps, amb la seva tradicional combinació de música, història i patrimoni; les propostes musicals de Música als Barris, impulsada per la Casa de la Música de Terrassa; el Festival de Circ de Terrassa o el Festival Didó de titelles. 

Biblioteques,  patrimoni i exposicions

Una programació que suma també les activitats organitzades a la xarxa de biblioteques municipals de Terrassa, bctxarxa, amb propostes com l’Hora del Conte, tallers o espectacles musicals. També el Museu de Terrassa se suma al programa d’activitats del Fem Estiu! amb el Refresc del Patrimoni, un seguit de rutes per conèixer detalls força desconeguts de la història i el patrimoni de la nostra ciutat, o les propostes vinculades a la celebració de l’Any Becket a Terrassa. 

Les diferents exposicions de Terrassa Arts Visuals, ubicades a l’EspaiDos i la Sala Muncunill, o l’àmplia oferta d’activitats infantils i familiars programada per la Xarxa Terrassa són altres propostes que s’ofereixen dins el cicle Fem Estiu! d’aquest any. 

En definitiva, una programació àmplia, variada i de qualitat que inclou espectacles de petit i mitjà format amb música, dansa, contes, tallers infantils i familiars, cinema, màgia, circ o exposicions entre d’altres, i que de ben segur faran que els terrassencs i les terrassenques gaudeixin de l’estiu i de la ciutat ben a prop de casa seva. 

Cal recordar que, per la seguretat de tothom, tots els espectacles del Fem Estiu tenen limitació d’aforament i requereixen fer reserva prèvia. 

Per a més informació i reserves: http://www.terrassa.cat/fem-estiu