Jardins amb història. Arquitectura i natura en el modernisme

Al marge dels seu tresors arquitectònics, Terrassa també alberga un gran nombre de vestigis naturals vinculats a moviments com el modernisme que van deixar una profunda empremta a la ciutat. Es tracta d’un seguit d’elements que decoren les façanes,  autèntiques obres d’art de ferro, de pedra, de vidre, de ceràmica o esgrafiades que podrem conèixer gràcies a aquesta visita que centra el punt d’interès en els parcs i jardins de la ciutat que al llarg de la història han servit d’inspiració a molts artistes. 

La ruta comença al jardí de la Masia Freixa, projectat per Rafael Benet, que el 1959 es va convertir en el primer parc públic de la ciutat i que avui dia conserva una pèrgola ornamental d’origen italià, dues palmeres del gènere washingtònia o el Sant Jordi de bronze de Donatello. A continuació es visitarà el jardí de la Casa Alegre, al qual s’accedirà travessant la casa i el gran pati de mosaic amb tessel·les de marbre, que queda separat per una reixa forjada ornamentada amb garlandes de roses. Allà descobrirem elements com l’estany central, la gruta amb cascada, la balustrada o les escalinates laterals ornamentals. I finalitzarem la ruta al parc de Vallparadís, l’autèntic pulmó verd de la ciutat, fruit del projecte d’urbanització del barranc de Vallparadís, on es troben edificis com la Seu d’Ègara, el Castell Cartoixa o la Casa Coll i Bacardí, entre d’altres.

Dies: 8 d’agost, 12 de setembre i cada segon diumenge de mes. Calendari subjecte a modificacions d’acord a situacions sobrevingudes.

Hora: 10 h. Trobada amb el/la guia a la Masia Freixa (Parc de Sant Jordi, Plaça Josep Freixa i Argemí, 11).

Durada: 3 h

Idioma: català o castellà.

Preus:
8,00 € adults.
5,60 € persones majors de 65 anys, famílies nombroses i titulars del Carnet Jove.
4,00 € nens/es de 6 a 16 anys, persones a l’atur i persones amb discapacitat (acreditades).
Gratuït per als menors de 6 anys i socis Carnet Super3 (fins a 14 anys).

Cal fer reserva prèvia. Places limitades.

Servei inclòs: visita guiada pels jardins més emblemàtics de la ciutat.

Accessibilitat: visita accessible.

Informació i reserves:
Oficina de Turisme
Tel. 937 397 019
turisme@terrassa.cat
http://www.visitaterrassa.cat

Una resposta a “Jardins amb història. Arquitectura i natura en el modernisme

Els comentaris estan tancats.