Del 8 al 14 d’octubre, el Catalunya presenta…

Aquesta setmana el Cinema Catalunya ens ofereix les següents pel·lícules:

MADRES PARALELAS

Madres paralelas (Espanya. 2021). 122 minuts. 
Digital. Versió original en castellà.
Direcció: Pedro Almodóvar.
Intèrprets: Penélope Cruz, Milena Smit, Aitana Sánchez Gijón, Israel Serrano, Rossy de Palma…
Dues dones, Janis i Ana, coincideixen en l’habitació d’un hospital mentre es troben de part. Les dues són solteres i quedaren embarassades accidentalment. Janis, la més gran d’elles, no se’n penedeix i, hores abans de tenir el fill, està pletòrica. Ana és una adolescent i està espantada, penedida i traumatitzada. Janis intenta donar-li forces mentre caminen pels passadissos de l’hospital. Unes paraules que crearan un fort vincle personal entre les dues, que canviarà les seves vides.


HORARIS: 

Divendres: 16:45 / 19:30 / 22:10
Dissabte: 16:45 / 19:30 / 22:10
Diumenge: 16:45 / 19:30 / 22:10
Dilluns: 16:45 / 19:30 / 22:10
Dimarts: 16:45 / 19:30 
Dimecres: 16:45 / 19:30 
Dijous:  16:45 / 19:30Sala 2.
No recomanada per a menors de 12 anys

MEDITERRÁNEO

Mediterraneo (Espanya, Grècia. 2021). 112 minuts. 
Digital. Versió original en castellà.
Direcció: Marcel Barrena.
Intèrprets: Àlex Monner, Anna Castillo, Dani Rovira, Eduard Fernández, Sergi López, Patricia López Arnaiz…
Tardor de 2015. Dos socorristes, Òscar i Gerard, viatgen fins a l’illa de Lesbos, sota l’impacte que els ha causat la fotografia d’un nen ofegat en les aigües de la Mediterrània. Un cop arribats, descobreixen una realitat corprenedora: cada dia, milers de persones arrisquen les seves vides en el mar, fugint de conflictes armats, sense que ningú faci les tasques de rescat. Serà llavors quan, junt amb dos amics, creïn un equip de salvament per a fer front a la situació. 


HORARIS: 

Divendres: 16:30 / 19:15 / 22:00
Dissabte: 16:30 / 19:15 / 22:00
Diumenge: 16:30 / 19:15 / 22:00
Dilluns: 16:30 / 19:15 / 22:00
Dimarts: 16:30 / 19:15 
Dimecres: 16:30 
Dijous: 16:30 / 19:15 Sala 1.
No recomanada per a menors de 12 anys.

EL RETORN, LA VIDA DESPRÉS DE L’ISIS

The Return. Life After ISIS (Espanya, Regne Unit. 2021). 90 minuts. Digital.
Versió original en àrab i anglès, subtitulada en català.
Direcció: Alba Sotorra. 


L’accés exclusiu d’Alba Sotorra al camp d’al-Roj, al nord-est de Síria, ens mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic. Shamima Begum (Regne Unit) i Hoda Muthana (EUA) van marxar dels seus països, manipulades per la propaganda terrorista i l’odi de les xarxes socials. Van ser demonitzades pels mitjans de comunicació i ara ningú no en vol saber res. 


DOCS Barcelona del mes /
Filmoteca de Catalunya

Dimecres, 13 d’octubre. 20:00 hores.Sala 1.
No recomanat per a menors de 16 anys. Especialment recomanat per al foment de la igualtat de gènere.

LUCIA DI LAMMERMOOR

Compositor: Gaetano Donizetti.
Direcció musical: Evelino Pidó.
Director d’escena: Laurent Pelly.
Escenografia: Chantal Thomas.

Enrico (Lord Henry Ashton) / George Petean
Lucia, la seva germana / Olga Peretyatko
Edgardo (Sir Edgar Ravenswood) / Juan Diego Flórez
Raimondo, educador de Lucia / Jongmin Park
Arturo / Lukhanyo Moyake
Alisa / Virginie Verrez
Normano / Leonardo NavarroGaetano Donizetti va escriure la partitura de Lucia di Lammermoor en 26 dies. Un fet força habitual en el compositor, si tenim en compte que se li atribueixen 71 òperes, creades entre 1816 i 1844. Seguint el camí iniciat per Rossini a La donna del lago, Donizetti es basà en un text de Walter Scott per a crear una obra amb un clar sentiment romàntic.  

La història de la rivalitat entre dues famílies i de l’amor secret entre la filla dels Ashton i el fill dels Ravenswood teixeix un argument on no hi falten les traïcions, l’esperit de venjança, la ira, l’amor pur i el pes dels compromisos socials i de poder, i que acaba amb un final tràgic.

Tot plegat va permetre a Donizetti crear una de les seves òperes més populars, almenys a partir de les interpretacions de Maria Callas i Joan Shuterland el passat segle, que potenciaren el dramatisme dels rols protagonistes. Considerada com una simple obra per a lluïment de sopranos de coloratura durant molt de temps, l’escena de la bogeria continua sent un dels millors passatges de la història del gènere i tot un repte per a la intèrpret.  
 

Temporada d’òpera i ballet 2021-2022

Dimecres, 20 d’octubre. 20:00 hores.


Sala 1.