Emotiva 2021: La fotografia més crítica arriba a Terrassa

Del 7 d’octubre i fins el proper 14 de novembre, Terrassa acull la tercera edició de l’Emotiva, Festival Internacional de Fotografia Contemporània, un certamen que aquest any arriba molt marcat pel seu esperit crític, amb  projectes que compten amb un important missatge de compromís i que conviden a la reflexió i a fer preguntes que qüestionen la societat actual. 

Durant els propers dies, la fotografia serà la gran protagonista a la ciutat a través de les diferents exposicions que es podran veure a espais com la Sala Muncunill, la Seu d’Ègara, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, el Museu Tèxtil, la seu dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals o la Factoria Cultural de Terrassa entre d’altres.

El Festival aixeca el teló dijous 7 d’octubre amb la inauguració de les exposicions Pescuezos, de Raül Clemente a la Factoria Cultural Terrassa, Ser Llobes, d’Elisa Miralles i Lurdes Basolí a la Sala Muncunill, i la projecció del documental El instante eterno, de Sebastián Moreno, sobre la vida de l’icònic fotògraf Sergio Larraín al Cinema Catalunya.  

El Festival Emotiva 2021, organitzat per la Xarxa Fotogràfica de Terrassa (Xafa’T) va néixer l’any 2018 amb l’objectiu d’apropar la fotografia a la ciutadania, així com dinamitzar diferents espais de la ciutat i visibilitzar i donar veu al treball d’artistes locals i internacionals. 

Així, en aquesta edició, les diferents exposicions programades estaran acompanyades de tallers, taules rodones i conferències obertes a tothom amb l’objectiu d’oferir propostes que arribin al màxim nombre de persones possible. 

Entre els tallers que es duran a terme destaquen el del fotoperiodista i Premi Nacional de Fotografia, Gervasio Sánchez, on les persones participants podran debatre amb l’autor i conèixer com ha evolucionat la premsa i el periodisme de guerra en els últims 30 anys. 

D’altra banda, i un any més, el Festival reserva un espai destacat als artistes locals amb l’Emotiva Km0. Un seguit d’exposicions que tenen com a principal objectiu mostrar el treball d’artistes egarencs impulsant exposicions organitzades per diferents entitats i associacions de la ciutat amb la finalitat de reivindicar i fer visible l’enorme talent vinculat a la fotografia existent a la ciutat. 

La programació completa de l’Emotiva 2021 es pot consultar al web https://www.xafat.cat/emotiva-2021/