Terrassa, territori per al cinema i l’audiovisual

Projeccions cinematogràfiques, conferències o visites a l’extens patrimoni audiovisual existent a Terrassa. Són només algunes de les moltes propostes incloses dins el programa de la quarta edició de la 7mana del Cinema a Terrassa, que torna aquest any amb tota la seva força desprès de viure una edició 2020 molt marcada per la situació sanitària i la major part de les activitats en format virtual. La programació d’aquesta quarta edició del certamen arriba carregada de propostes destinades a convidar a tothom a conèixer la Terrassa més cinematogràfica i audiovisual, reconeguda com a Ciutat Creativa del Cinema per part de la UNESCO l’any 2017.

I és que des de fa quatre anys, pels volts del 27 d’octubre, Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual, la ciutat de Terrassa celebra la 7mana del Cinema amb un conjunt d’activitats que tenen el cinema i l’audiovisual com a fil conductor amb l’objectiu d’apropar la cultura audiovisual a la ciutadania i crear un espai comú que reforci encara més els lligams entre cinema i ciutat.

Enguany, la 7mana posa una especial atenció en l’educació en l’audiovisual i en la seva funció educativa i transformadora. Amb el lema L’Audiovisual Educa, es vol posar de relleu la importància de l’Audiovisual com a llenguatge de present i de futur i com a Terrassa sempre s’ha treballat per portar el cinema i tot el potencial i la capacitat transformadora vinculada al llenguatge audiovisual als centre educatius.

12 Hores Fantàstiques

Així, la programació d’aquesta quarta edició de la 7mana del Cinema a Terrassa presenta activitats molt destacades amb especial protagonisme per a les projeccions cinematogràfiques. Els amants del cinema tindran una cita obligada, el 23 d’octubre, amb les 12 Hores Fantàstiques. Una marató de sis pel·lícules d’aquest gènere que es projectaran al cinema Catalunya. A partir de les 11 del matí, el públic podrà gaudir de títols com E.T, El Exorcista, El Hijo, El día de la Bestia, Joker o Mad Max. Una jornada que té com a principal objectiu acostar el cinema en general a la ciutat i que es conegui també aquesta petita joia municipal que és el cinema Catalunya.

D’altra banda i emmarcat també dins la 7etmana del Cinema, es celebra la segona edició del One Shot, organitzat pel Coro Vell. Un Festival de curtmetratges que en la seva primera edició l’any passat va aconseguir un enorme èxit de participació en rebre més de 1.700 treballs d’un centenar de països del món i que en aquesta nova edició presenta més de 1.200 curtmetratges a concurs. Tot plegat, acompanyat d’altres activitats com conferències o visites guiades a diferents elements del patrimoni audiovisual de la ciutat com ara el Parc Audiovisual de Catalunya, la Filmoteca o les instal·lacions de Canal Terrassa.

Coonsulteu tots els detalls a:

7mana del Cinema de Terrassa 2021